O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό


Στα πλαίσια του «Φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό» που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, με τη στήριξη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, οργανώνει μέσα στο Σεπτέμβριο νέες εκδηλώσεις στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, με στόχο την αποτροπή των σχεδίων της κυβέρνησης που προωθούν την εκποίηση και τη δόμηση του μεγαλύτερου μέρος του χώρου, υπό το πρόσχημα της «αξιοποίησής» του. 
· Μεγάλη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο του κτιρίου Ξιφασκίας.
· 128 εικαστικοί καλλιτέχνες στηρίζουν το Μητροπολιτικό Πάρκο και εκθέτουν έργα τους όλο το Σεπτέμβρη στο κτίριο της Ξιφασκίας.
· Το ίδιο χρονικό διάστημα στο κτίριο Ξιφασκίας θα λάβουν χώρα δημόσιες συζητήσεις, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, θεατρικά δρώμενα και παραστάσεις Καραγκιόζη, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει ειδικός χώρος του «Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού στο Ελληνικό».
· Την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 12.00, η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης εικαστικών και καλλιτέχνες που συμμετέχουν, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στο χώρο που φιλοξενείται η έκθεση (κτίριο ξιφασκίας).
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Διάρκεια έκθεσης 1 έως 30 Σεπτεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας, καθημερινές και Σάββατο 17:00 – 22:00, Κυριακές 12:00 – 22:00.
Επισκέψεις σχολείων θα πραγματοποιούνται πρωινές ώρες, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλ. 2132026025 κ. Φερενίκη Βαταβάλη)

ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ
Με Τραμ
Είσοδος από παραλιακή
2η στάση τραμ Αγίου Κοσμά
Με ΙΧ
Από Αθήνα : Περνάμε τη πεζογέφυρα και στο πρώτο φανάρι στρίβουμε αριστερά. Βλέπουμε ένα μικρό φυλάκιο και εισερχόμαστε. Κατευθυνόμαστε με το αυτοκίνητο στο κτίριο της Ξιφασκίας όπου υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης .
Από Γλυφάδα : 170 μ. πριν την πεζογέφυρα στρίβουμε δεξιά και εισερχόμαστε από το φυλάκιο εισόδου.