O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΧΗΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΚΙ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ


Η ανοιχτή λαϊκή Συνέλευση Μεγάρων- Νέας Περάμου σε απόφασή της αναφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Εδώ και λίγες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα κρατικής αδειοδότησης Ανώνυμης Εταιρείας που ως αναπτυξιακό πλάνο έχει την καταστροφή της Δυτικής Αττικής και της Κορινθίας μέσω της εγκατάστασης επικίνδυνων χημικών στην περιοχή του Σουσσακίου. Η Soussaki Logistics Α.Ε., θυγατρική της ΣΟΥΛΦΟΥΡ Α.Ε., πρόκειται να αποθηκεύσει
5.000 τόνους επικίνδυνων χημικών.


Θέτουμε λοιπόν εδώ ένα σημαντικό ερώτημα που μπορεί να απαντήσει σε χρόνιες λανθασμένες διαβουλεύσεις σχετικά με την βιομηχανική παραγωγή και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής: το αγκυροβόλιο στην Πάχη, η Ρεβυθούσα, ο βιολογικός καθαρισμός, η παραλία Βαρέας, το Ήρεμο Κύμα, το Βουρκάρι, μήπως αποτελέσουν λεία και συμπεριληφθούν σε παρόμοιες υπουργικές αποφάσεις που συνδέουν «αναπτυξιακά» βιομηχανικά προγράμματα με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών; Οι περιοχές των Μεγάρων, του Θριασίου Πεδίου ,του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας επιβαρύνονται με παραπλήσιες βιομηχανικές επιλογές, που αποσκοπούν καθαρά στο κέρδος των ιδιωτικών εταιριών.


Η χρονική συγκυρία που διανύουμε χαρακτηρίζεται τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο από πολιτικές που χαράζουν ένα δυσοίωνο μέλλον για τους πολίτες. Πέραν των πολιτικών οικονομικής εξαθλίωσης, οι βιομήχανοι και οι πολιτικοί τους εντολοδόχοι παύουν οριστικά να ενδιαφέρονται ακόμα και για την ίδια μας την επιβίωση.
Η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση δηλώνει αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα και στις ενστάσεις των πολιτών Αγίων Θεοδώρων- Λουτρακίου αλλά και σε όλους όσους έρχονται αντιμέτωποι με εγκληματικά έργα που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ
διαβάστε την σχετική ειδησεογραφία εδώ