για την προστασία του υγροβιότοπου Βουρκάρι Μεγάρων και τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Μεγαρίδας
O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017
O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011
η τοπική αυτοδιοίκηση αποχαιρέτησε τον Γ.Αμπατζόγλου
Κηδεύτηκε από τον ιερό ναό Αγ. Γεωργίου Ελευσίνας, ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Αμπατζόγλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, χάνοντας τη μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες με την επάρατη νόσο.
Ο Γ. Αμπατζόγλου κατ΄ εξοχήν άνθρωπος της αυτοδιοίκησης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα, αφιερώνοντας όλη του τη ζωή στη βελτίωση της καθημερινότητας και του περιβάλλοντος της πόλης του.
Σπούδασε Χημικός-Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Το 1988 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα του ΕΜΠ , αφού η διατριβή του με θέμα την εξέλιξη της ρύπανσης και των ρυπαντικών φορτίων στον κόλπο της Ελευσίνας αρίστευσε.
Είχε ενεργό συμμετοχή στις εκδηλώσεις του αντιδικτατορικού αγώνα και στην κατάληψη του Πολυτεχνείου.
Επί 20 χρόνια συμμετέχει ενεργά και πολύπλευρα στην κοινωνική ζωή της Ελευσίνας. ΄Εχει ενεργό συμμετοχή σε εργατικούς αγώνες , σε αγώνες για το Νοσοκομείο, την βιομηχανική ρύπανση, την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Εξελέγη το 1978 για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος και υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη θέση του δημάρχου επί τρεις συνεχείς θητείες (2002-2006-2010). Η υποδειγματική του δουλειά στον τομέα της θαλάσσιας ρύπανσης του κόλπου της Ελευσίνας, ο εναλλακτικός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του αποχετευτικού του Θριάσιου Πεδίου αποτελούν ένα μοναδικό έργο ύψιστης σημασίας για τους κατοίκους της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής.
Ο Γ. Αμπατζόγλου υπήρξε μέλος του ΚΚΕ και στη συνέχεια του ΣΥΝ.