O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Προσοχή! Κυκλοφορεί επικίνδυνο μέιλ με οδηγίες για το καρδιακό έμφραγμα!


Μας στάλθηκε χθες ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με δήθεν χρήσιμες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει κάποιος που βρίσκεται μόνος του και πιθανολογεί ότι έχει πάθει έμφραγμα. Στο μήνυμα αναφέρεται ότι η πρόκληση συνεχούς βήχα μπορεί να είναι σωτήρια στις πρώτες στιγμές του εμφράγματος!

Επειδή φαίνεται ότι το μήνυμα έχει σταλεί μαζικά σε πολλούς αποδέκτες οφείλουμε να σας ενημερώσουμε:


Η πρακτική αυτή (με την επωνυμία cough CPR) έχει δοκιμαστεί ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και δεν προτείνεται από καμία καρδιολογική επιστημονική εταιρεία στον κόσμο σαν κάτι που μπορεί ή πρέπει να κάνει κάποιος μόνος του! Μπορεί να είναι πράξη επικίνδυνη και ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ, αφού μπορεί να μετατρέψει ένα περιορισμένο έμφραγμα σε καρδιακή αρρυθμία με θανατηφόρο κατάληξη!

Οι οδηγίες συνεπώς αυτές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ως ηλεκτρονικά μηνύματα ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ, όπως ψέματα είναι και ο ισχυρισμός ότι προέρχονται απο το Νοσοκομείο του Rochester! Σχετική διάψευση έχει δημοσιεύσει το Νοσοκομείο (δείτε εδώ)!

Αντιθέτως ό άνθρωπος που πιθανολογεί ότι έχει πάθει έμφραγμα (απότομος πόνος στο στήθος με αντανάκλαση στον τράχηλο ή στο βραχίονα, που πιθανόν να συνοδεύεται από αιφνίδια εφίδρωση και ζάλη) πρέπει άμεσα:

  • να σταματήσει αμέσως οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα
  • να καλέσει ΑΜΕΣΩΣ ασθενοφόρο!
Συμπληρωματικά:

  • εάν λαμβάνει νιτρογλυκερίνη στα πλαίσια θεραπείας για στηθάγχη να πάρει ένα χάπι, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού του (οδηγία της "American Heart Association", δες εδώ)
  • να μασήσει ένα χάπι ασπιρίνης 325mg (οδηγία από το "Harvard Medical School", δες εδώ).
Παρακαλούμε να μεταδώσετε αυτή την πληροφορία σε όσους γνωρίζετε οτι πιθανόν να έχουν γίνει παραλήπτες ενός ανάλογου επικίνδυνου μηνύματος!