O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αναβάθμιση της Μεγαρίδας...


Η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη στο Δήμο Μεγαρέων! Μετά την «εκδίωξη των δεξαμενόπλοιων από την Πάχη» χάρις «στις άμεσες και καταλυτικές ενέργειες του Δήμου μας», μετά την «εκδίωξη των ιχθυοτροφείων» που τόλμησαν κάποιοι να σκεφτούν ότι μπορούν να εγκαταστήσουν στη παραλία Μεγάρων, η Δημοτική Αρχή σε συννενόηση με την Κυβέρνηση φαίνεται να προχωρά στην ολοκληρωτική «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» της περιοχής μας με δύο πρωτοποριακά έργα που συζητάει και τα οποία θα δώσουν «νέα πνοή» στην Μεγαρίδα!


1. Συζητάει όπως πληροφορούμαστε με ιδιώτες που δραστηριοποιούνται με τα σκουπίδια, την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από τα σκουπίδια του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής ...

2. Συζητάει με την κυβέρνηση την εγκατάσταση του κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στην Μεγαρίδα


Δύο έργα τα οποία θα «αναβαθμίσουν» την περιοχή μας, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το περιβάλλον και ταυτόχρονα θα επιφέρουν «υψηλά αντισταθμιστικά οφέλη» για τον τόπο και τον Δήμο μας.
Πιο συγκεκριμένα τα αντισταθμιστικά οφέλη για τους κατοίκους συνοψίζονται στα κάτωθι δύο σημαντικότερα :

· Το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος, εκτός του ότι για την λειτουργία του θα χρειαστεί να συγκεντρωθούν όλα τα σκουπίδια της Δυτικής Αττικής, μετατρέποντας την Μεγαρίδα σε Νέα Λιόσια (διότι τα σκουπίδια του Δήμου Μεγαρέων δεν φτάνουν ούτε για μερικές μέρες λειτουργίας του εργοστασίου), το χειρότερο είναι ότι θα γεμίσει τον αέρα με διοξίνες και το υπέδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα με όλα τα καρκινογόνα υπολείμματα της επεξεργασίας των σκουπιδιών. Όλα αυτά θα καταλήξουν στο σπίτι μας και στο πιάτο μας.

· Η εγκατάσταση του κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών θα φέρει στην περιοχή "προσωρινά" όλους «τους ευυπόληπτους και ομόθρησκους πολίτες άλλων ανεπτυγμένων χωρών», οι οποίοι θα έλθουν για πολύ λίγο στην περιοχή μας (όπως με άρθρο της υποστηρίζει «έγκυρη» τοπική εφημερίδα, η οποία στο άρθρο της δηλώνει θετική σε μία τέτοια εξέλιξη!!) φέρνοντας άφθονο συνάλλαγμα και επενδύσεις και οι οποίοι υπολογίζεται να παραμείνουν περίπου 20-30 χρόνια μόνον. Δέον να σημειωθεί ότι όταν το κέντρο θα γεμίζει, προφανώς θα αδειάζει αυτόματα....για να τους φιλοξενήσουμε εμείς στα σπίτια μας...



ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΑ, ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ «ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ» ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

Για αυτό καλούμε όλους τους φορείς του τόπου και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής σε άμεσες κινητοποιήσεις για να μην αφήσουμε να μας αποτελειώσουν με την νέα "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ" που ετοιμάζουν για την περιοχή μας.

ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Nisea Naturα

ΥΓ Συγχαρητήρια στην "Ενημέρωση" για την θετική γνωμοδότηση επι της εγκατάστασης κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών
στην Μεγαρίδα!! Εκφράζει τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής?
Τι θέση θα κρατήσει η περιφέρεια για τις ανωτέρω δύο "αναβαθμίσεις"?