O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ξένος Τύπος: Γιατί εξαιρείται η Εκκλησία από τα βάρη;


H εξαίρεση της εκκλησίας από τα νέα φορολογικά μέτρα απασχολεί τον ξένο τύπο καθώς σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα DailyTelegraph κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας στην Ελλάδα. Παρόμοια έρευνα είχε δημοσιεύσει και η γαλλική εφημερίδα Le Monde, την οποία είχε αναδημοσιεύσει η βρετανική Guardian στις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αν και είναι δύσκολο να υπολογισθεί με ακρίβεια, φαίνεται να αγγίζει τα 700 εκατομμύρια ευρώ ενώ μπορεί να φτάνει και το ένα δισεκατομμύριο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται πάνω από 500 μοναστήρια, 7.500 ενορίες, 130.000 εκτάρια γης υψηλής αξίας τα οποία βρίσκονται σε ορισμένες από τις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας, καθώς και μετοχές των οποίων η αξία υπολογίζεται μεταξύ 7 και 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον οι 10.000 ιερείς που υπηρετούν στις διάφορες ενορίες πληρώνονται από το κράτος και όχι από την Εκκλησία, γεγονός που κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο 220 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Παράλληλα οι ιερείς εξαιρέθηκαν από το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας στο οποίο υπόκεινται όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι (πλην των εκπαιδευτικών, των ιατρών και των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας).

συνέχεια στο

http://www.theinsider.gr

να σημειωθεί οτι συγκεντρώνονται υπογραφές με το αίτημα της φορολόγησης της εκκλησίας σε ένα facebook που μέχρι σήμερα αριθμεί πάνω απο 100.000 μέλη! Δείτε εδώ