O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου Ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου για την διαχείριση των απορριμάτων

Με Κοινωνική Συναίνεση η διαχείριση των απορριμμάτων το μήνυμα των Ελεύθερων Πολιτών στην Κερατέα

Με την συμμετοχή πολλών ενεργών πολιτών από την Κερατέα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Ελεύθερων Πολιτών στην Κερατέα με την συμμετοχή και του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλη Οικονόμου.
Στην τοποθέτησή του ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι όταν μια κοινωνία είναι ενωμένη και αποφασισμένη μπορεί να πετύχει πολλά και οι κάτοικοι της Κερατέας που αγωνίστηκαν για ένα δίκαιο σκοπό το απέδειξαν αυτό πολύ καλά. Κατάφεραν να σταματήσουν μια πολιτική παρέμβαση στην περιοχή που δεν είχε καμία στην ουσία θεμελίωση στα επιστημονικά δεδομένα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεν είχε καμία θεμελίωση στην τοπική κοινωνία, δεν είχε καμία θεμελίωση στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα. Λύσεις δεν θα δοθούν με κλεφτές ματιές χωρίς να γίνεται ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες.
Οι Ελεύθεροι Πολίτες υποστηρίζουμε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν μπορεί να αποφασιστεί σε κλειστά γραφεία προς όφελος κάποιων και ερήμην και εις βάρος κάποιων άλλων. Οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις επιστημονικές υποδείξεις και να επικεντρώσουμε την διαχείριση των απορριμμάτων στην ανακύκλωση. Κάθε άλλη κατεύθυνση είναι οπισθοδρομική και βλαπτική για το κοινωνικό σύνολο. Οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για την εξασφάλιση της κοινωνικής συναίνεσης σε όλα τα επίπεδα ως το καλύτερο μέσο αντιμετώπισης των προβλημάτων μας. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για μια κοινωνία δίκαιη όπου κανείς δεν θα διεκδικεί κάτι σε βάρος του γείτονα και κανείς δεν θα μπορεί να αφαιρέσει δικαιώματα από κανέναν.