O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

εκδήλωση για τους υγροτόπους της δυτικής Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροβιοτόπων


Οι υγρότοποι της Δυτικής Αττικής συνεχίζουν να βρίσκονται σε συνθήκες εγκατάλειψης και σε άμεσο κίνδυνο οριστικής υποβάθμισης και απαξίωσης. Μια κατάσταση που φυσικά μεταφράζεται σε υποβάθμιση και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Αττικής συνολικά.

Το Υπουργείο φαίνεται δραστήριο στην κατάθεση τροπολογιών και νόμων που ευνοούν δήθεν την "ανάπτυξη". Μια ανάπτυξη στηριγμένη σε περιβαλλοντική υποβάθμιση που τελικά φτωχαίνει συνολικά τον τόπο μας και τη χώρα συνολικά.

Αυτή η πολιτική θα πρέπει άμεσα να αναστραφεί! Το φυσικό περιβάλλον είναι το πολυτιμότερο "κεφάλαιο" που έχουμε. Να το προστατέψουμε, να το αναδείξουμε, να το αναβαθμίσουμε!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων (2/2/2012) φορείς της Δυτικής Αθήνας και
bloggers για 4η συνεχή χρονιά διοργανώνουμε εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, συγκεντρώσεις με θέμα τη Λίμνη Κουμουνδούρου και το Βουρκάρι Μεγάρων. Με αναφορά και στον παντελώς ξεχασμένο υγροβιότοπο της Ψάθας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, παρουσίαση, συζήτηση για τους υγροτόπους της «Άγριας Δύσης». Στην εκδήλωση παίρνουν μέρος:

- Σπύρος Ψύχας (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία) – Οι υγρότοποι της Αττικής και δυνατότητες παρέμβασης
- Στέργιος Τσαρτακλέας (Φορέας Βουρκαρίου) - Ο υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων
- Γιώργος Κόκκινος (Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου) – Ο υγρότοπος της Λίμνης Κουμουνδούρου υπό συνεχή απειλή
- Συντονίζει ο Κώστας Φωτεινάκης (ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον «ΙΣΤΟ» - Κουμουνδούρου και Νιμομηδείας (Παλαιό Δημαρχείου Χαϊδαρίου). Πληροφορίες: mbourd@tee.gr. Περισσότερες πληροφορίες δείτε στο χάρτη.