O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Τραγούδια της παλιάς Αθήνας στο θέατρο Περιγιαλίου


ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

Τραγούδια της παλιάς Αθήνας από το μουσικό σχήμα: ‘’ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ’’

Σάββατο 21 Απριλίου 2012 ώρα 9.μ.μ

Τηλ. 27410-86330, 87930, 87578
theatroperigialiou.wordpress.com



Την τέταρτη θεματική συναυλία του ετοιμάζει το Κορινθιακό μουσικό Σχήμα ''ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ'', με τραγούδια της παλιάς Αθήνας, στο γνωστό χώρο του Θεάτρου ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, το Σάββατο 21 Απριλίου στις 9 μ.μ.

Η έκπληξη της βραδιάς θα είναι η συμμετοχή του 87χρονου Λουτρακιώτη μουσικού Μιχάλη Καλλίρη, που θα σολάρει με την Χαβάγια του, ένα σπάνιο για τις μέρες μας όργανο με προέλευση από την Πολυνησία (Χαβάη). Στην ουσία είναι μια ηλετρική κιθάρα που παίζεται ξαπλωτά με μεταλλικά νύχια στο δεξιό χέρι και μια μεταλλική λάμα στο αριστερό χέρι που γλυστράει πάνω στις χορδές και παράγει ένα συνεχή γλυκό ήχο.

Θα ακουστούν ρομαντικά τραγούδια για έρωτες και εξωτικά μέρη, για αυλές με κληματαριές και βασιλικούς, για νυχτερινές βαρκάδες, για καντάδες σε στενά δρομάκια, σε συνθέσεις των Ζοζέφ Κορίνθιου (απόψε τα μεσάνυχτα, μη φοβάσαι μη φοβάσαι), Κ. Γιαννίδη (πάμε σαν άλλοτε, λες και ήταν χθες), Μ. Σουγιούλ (Κάτι με τραβάει κοντά σου, για μας κελαϊδούν τα πουλιά) κ.α. και όλα αυτά σε ρυθμούς τανγκό, βαλς, χαμπανέρα κ.α. Σίγουρα τραγούδια μιας άλλης εποχής πού τραγουδήθηκαν από τους παλαιότερους, ίσως και '' ενοχοποιημένα'' ως '' ελαφρά'', αλλά που δεν παύουν να αποτελούν μέρος της μουσικής μας παράδοσης.
Αυτήν υποστηρίζει ο ''ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ'' με τις συναυλίες του.