O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής και των εθελοντών του "Κούρου" στην πρώτη δασική πυρκαγιά στα Μέγαρα

Η πρώτη δασική πυρκαγιά στα Μέγαρα,29/3/2012
Άμεση αντίδραση Πυροσβεστικής και εθελοντών της ΕΟ Κούρος


Δασική πυρκαγιά ξέσπασε κατά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 29/3/2012 στην θέση Καμαράκι, σε σημείο των Γερανείων υψηλότερα της περιοχής Προφήτης Ηλίας.

Στο χώρο έσπευσαν άμεσα 3 οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό των Μεγάρων, 4 από τον Σταθμό Ελευσίνας και 3 από την ΕΜΑΚ και 30 πεζοί πυροσβέστες.
Σε ενίσχυση του έργου της Π.Υ. έσπευσαν, μετά από κλήση της Π.Υ., 8 μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων «Κούρος» με 2 οχήματα και 2 δικυκλιστές οι οποίοι προσέγγισαν την εστία και καθοδηγούσαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Έσπευσαν επίσης 3 βυτιοφόρα από τα Μέγαρα και ο υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Σακελλαρίου.

Η φωτιά επεκτάθηκε σε απόκρημνη περιοχή αλλά λόγω της ταχύτατης επέμβασης των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών δεν εξαπλώθηκε. Θα ήταν πολύ δύσκολη η κατάσβεση αν η φωτιά ξεσπούσε το καλοκαίρι.
Κάηκαν περίπου 30 στρέμματα πευκοδάσους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτιμά ότι η φωτιά προκλήθηκε από αμέλεια.

Θεωρώντας ως δεδομένο το αξιόμαχο και την αποτελεσματικότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιβάλλεται να προβάλλουμε την ευσυνειδησία η οποία χαρακτηρίζει τους εθελοντές της ομάδας Κούρος οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, αρχίζει την 1η Μαΐου, τα μέλη της συντονίστηκαν και αντέδρασαν άμεσα και με επαγγελματικότητα.

Πηγή: http://www.megara.org/articles.php?id=778