O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων: "'Ίδρυση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αρ. ΔΤ: 0079 / 2-4-2012


Θέμα: Ίδρυση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ίδρυση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταθέτει ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης. Η πρόταση για την ίδρυση του Ταμείου έχει στόχο την ενίσχυση των άπορων οικογενειών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Οι πόροι του ταμείου θα προέρχονται από την παρακράτηση ενός ποσού από τους μισθούς των αιρετών που κατέχουν έμμισθες θέσεις, αλλά και από τις αποζημιώσεις των υπολοίπων εφόσον αυτοί το επιθυμούν. Στην ενίσχυση του Ταμείου αυτού θα συμμετέχουν και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης που κατέχουν έμμισθες θέσεις (ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου, Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης) καθώς επίσης και φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες, ιδιωτικά ιδρύματα, βιοτεχνίες, βιομηχανίες και φυσικά η πολιτεία με πόρους του κράτους και ειδικά υποστηρικτικά προγράμματα).

Διαχειριστής του ταμείου θα οριστεί ο κ. Νικόλαος Στρατουδάκης.


Η Διοίκηση του Δήμου μετά την ψήφιση της πρότασης από το Δημοτικό Συμβούλιο θα ενημερώσει λεπτομερώς τους πολίτες για το συγκεκριμένο γραφείο του Δήμου στο οποίο θα μπορούν να προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης από το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου.

Αν και είναι ξεκάθαρο, τονίζεται προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι η παρακράτηση αφορά ΜΟΝΟ στους εκλεγμένους του Δήμου οι οποίοι κατέχουν έμμισθη θέση και σε καμία περίπτωση στους υπαλλήλους του Δήμου.