O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αποφασίστηκαν οι κινητοποιήσεις ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες στην Κακιά Σκάλα!

Την Τρίτη 29 Μαϊου, συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Μεγαρέων για να αποφασίσει για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επικείμενη εγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών στη θέση "Κάτω Αλώνι" Κακιάς Σκάλας, μετά την απόρριψη της σχετικής προσφυγής του Δήμου στο ΣτΕ για αναστολή εργασιών στην εν λόγω μονάδα.

Στη συνεδρίαση στην οποία προέδρευσε ο Δήμαρχος Μεγαρέων παρευρέθηκαν αρκετοί τοπικοί βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αλλά και απλοί πολίτες.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποφάσισε ομόφωνα τις ακόλουθες κινητοποιήσεις:

- Αποκλεισμός με πλωτά μέσα της θαλάσσιας περιοχής στη θέση που αναπτύσσεται το ιχθυοτροφείο στην Κακιά Σκάλα

- Αποκλεισμός της Π.Ε.Ο.Α.Κ. στο ύψος του φυλακίου της ΓΑΙΟΣΕ που βρίσκεται πάνω από την υπό ίδρυση μονάδα στην Κακιά Σκάλα

- Απαγόρευση κατασκευής χερσαίων εγκαταστάσεων και άρνηση έκδοσης αδειών για οικοδομικές εργασίες

- Να αποσταλεί μήνυμα προς την Κεντρική Διοίκηση ότι οι ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες είναι δεσμευτική για τον τόπο μας

- Να εκφραστεί η έντονη διαμαρτυρία και η μη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας μέσα από την προβολή του θέματος από τα Μ.Μ.Ε.

- Οργάνωση Παλλαϊκής συγκέντρωσης ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών στη Μεγαρίδα.

Οι ημερομηνίες, τέλος, καθώς και οι ώρες των κινητοποιήσεων θα γνωστοποιηθούν με σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου στα Μ.Μ.Ε.