O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ρεπορτάζ από το megara.org για τον 6ο Ποδηλατικό γύρο Μεγάρων



Με μεγάλη, όπως πάντα, συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε ο 6ος Ποδηλατικός Γύρος Μεγάρων την Κυριακή 27/5/2012. Περισσότερα από 250 άτομα διαφόρων ηλικιών πήραν μέρος στο Γύρο συνολικού μήκους 21,4 χιλιομέτρων.

Η διοργάνωση δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των νέων στη χρήση του ποδηλάτου και την στροφή στη φύση.

Σημαντικό στοιχείο το οποίο χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση είναι η ατομική ασφάλεια του ποδηλάτη. Για τον λόγο αυτό η χρήση κράνους ήταν υπορεωτική (τουλάχιστον στην αφετηρία).

Μεταξύ των συμμετεχόντων είδαμε τον κ. Τάσο Δέσκο, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ελευθέριο Παπαλευθέρη.

Η αφετηρία του γύρου ήταν στην ανατολική είσοδο των Μεγάρων, θέση Φόρος, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των διοργανωτών και ο τερματισμός έγινε στην Πλατεία Ηρώων όπου τον Δήμο Μεγαρέων εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύης και Αθλητισμού κ. Γιώργος Σακελλαρίου.
Πηγή: www.megara.org

Φωτογραφίες από την στάση στο Βουρκάρι: