O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, σώζουν μία μικρή σταχτάρα!

To απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 23/6/2012 δεχτήκαμε ένα αγωνιώδες τηλεφώνημα από την κ. Αιγινίτη Αναστασία, πρόεδρο του συλλόγου Πάχης Μεγάρων, που ενημέρωνε τον Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου ότι βρήκε και περιθάλπτει στο σπίτι τους ένα μικρό μαύρο πουλί με γαμψί ράμφος και μυτερά νύχια.

Αμέσως ήρθαμε σε επαφή με το σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ" για να συννενοηθούμε μαζί τους για την μεταφορά και παράδοση του πτηνού.

Επρόκειτο για μια μικρή σταχτάρα η οποία βρέθηκε να έχει κουρνιάξει δίπλα σε λάστιχο παρκαρισμένου αυτοκινήτου στα Μέγαρα και αφού περιθάλφθηκε για δύο ακόμα ημέρες στο σπίτι των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας, το απόγευμα της Δευτέρας 25/6/2012 μεταφέρθηκε από μέλος του Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου στο σύλλογο ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα, όπου και παραδόθηκε στα έμπειρα χέρια της κ. Καίτης Αλευρά και της βοηθού της κ. Κικής Μαυρουδή για προστασία και περίθαλψη.

Με την ευκαιρία αυτή οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου που έχουν -κατά καιρούς- βρει, περιθάλψει, και σε συνεργασία με τον Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου μεταφέρει, πολλά άτυχα πτηνά στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής, και ειδικότερα τους εθελοντές της ΑΝΙΜΑ και την υπεύθυνη του Κέντρου κ. Μαρία Γανωτή για την ανιδιοτελή και ανεκτίμητη προσφορά τους.

Η κ. Αιγινίτη και ο μικρός γιός της μας παραδίνουν τη μικρή σταχτάρα:



Το πτηνό κατά τη μεταφορά του στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου μέσα στο προσεγμένο "σπιτάκι" που του έφτιαξε για πρόχειρη κατοικία η κ. Αιγινίτη:

Η φροντίδα και το τάϊσμα του πουλιού από την κ. Αλευρά και την κ. Μαυρουδή στο Κέντρο Περίθαλψης στην Καλλιθέα:

Μαζί με άλλες σταχτάρες που βρίσκονταν εκεί για περίθαλψη:
Και δύο νεαροί πελαργοί περιθάλπτονταν εκείνη την περίοδο στο Κέντρο της ΑΝΙΜΑ:
Από το εσωτερικό του ιατρείου του Κέντρου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής της ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα: