O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0113 / 5-6-2012


Θέμα: Ο Δήμαρχος για το «Εκθεσιακό Μουσειακό Κέντρο Ι.Μ. Μαζίου»

Την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Μεγαρέων κου Ιωάννη Μαρινάκη, προκάλεσε η παρέμβαση του συμπολίτης μας κ. Αναστάσιου Μουστάκα στον απολογισμό πεπραγμένων της Διοίκησης του Δήμου.
Η παρέμβαση του κ. Μουστάκα αφορούσε την απόφαση της Επιτροπής Εκδίκασης Ενστάσεων Αυθαιρέτων, σύμφωνα με την οποία διαγράφηκε πρόστιμο 1.500.000 ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές κατά την κατασκευή του Εκθεσιακού Μουσειακού Κέντρου της Μονής Μαζίου με την επωνυμία "Γεράνεια", έργου χρηματοδοτούμενου από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Αμέσως μετά την συγκεκριμένη παρέμβαση ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στην οποία υπάγεται η εν λόγω Επιτροπή να δημοσιοποιήσει την επίσημη θέση της καθώς και τα τεκμήρια τα οποία οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων θεωρεί υποχρέωσή του να μην αφήνει κανένα θέμα, που άπτεται της διαφάνειας στη λειτουργία του Δήμου, να αιωρείται και θεωρεί καθήκον του να δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα συμπολιτών που σχετίζονται με την ορθή διαχείριση.

Η Διοίκηση του Δήμου επανειλημμένα και σε κάθε παρόμοιο ζήτημα υπαρκτό ή ανύπαρκτο που προκύπτει έχει αποδείξει ότι αντιδρά με άμεσες ενέργειες και δίνει σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Με αυτή την πρακτική αποκαλύπτεται στην κοινή γνώμη, τόσο η διάθεση της Διοίκησης να βγάζει στο φως κάθε θέμα που μπορεί να δημιουργεί απορίες, όσο και αυτών που ενδεχομένως επιχειρούν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να συντηρούν μία νοσηρή κατάσταση διαρκούς σκανδαλολογίας.