O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Δελτίο τύπου: Μήνυση για τη φωτιά στην χωματερή

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0126 / 28-06-2012

Θέμα: Μήνυση κατέθεσε ο Δήμαρχος για την φωτιά στην κλειστή χωματερή

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την πρόκληση της πυρκαγιάς στη χωματερή κατέθεσε ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης. Ο Δήμαρχος ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για το περιστατικό από τον Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Ζάλη ενήργησε άμεσα και κατάθεσε μήνυση στο Πυροσβεστικό Τμήμα Μεγάρων.

Όπως δήλωσε ο ίδιος : «Πρόκειται για καθαρή εμπρηστική ενέργεια σε ένα χώρο που με πολύ κόπο σφραγίσαμε. Υπήρξε παραβίαση της πόρτας και οι εμπρησμοί έγιναν ταυτόχρονα σε σημεία που είχαν μείνει ακάλυπτα λίγα απορρίμματα. Πρόκειται για μια ακόμα προβοκατόρικη, εγκληματική ενέργεια, που σκοπό έχει να μπει εμπόδιο στο έργο μας.
Ο δήμος μας ήταν από τους πρώτους που αδειοδοτήθηκε και προσφάτως εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ. Μετά τη δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής ξεκινούν αμέσως οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου συνολικής έκτασης 165 στρεμμάτων. Αν σε αυτό το γεγονός προσθέσουμε και την πρόσφατη (μόλις προ δύο ημερών) υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που προέκυψε μετά από διαγωνισμό για τη λειτουργία του εργοστασίου της κοπριάς, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το συμβάν του εμπρησμού στο χώρο της χωματερής. Πιστεύω ότι τα κίνητρα μιας τέτοιας εγκληματικής ενέργειας είναι επίσης πολιτικά.
Να είναι βέβαιοι οι πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου ότι οι ένοχοι σύντομα θα αποκαλυφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει παιχνίδια στο βωμό του μικροπολιτικού συμφέροντος, εις βάρος του περιβάλλοντος και της κοινωνίας».