O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Δελτίο τύπου: Έγκριση ένταξης για χρηματοδότηση γηροκομείου από το ΕΣΠΑ


ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0131 / 10-07-2012

Θέμα: Έγκριση ένταξης για χρηματοδότηση γηροκομείου από το ΕΣΠΑ. Ύψος δαπάνης €4.365.000


Η Κοινωνική Πολιτική στο επίκεντρο

Εγκρίθηκε η ένταξη για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ του έργου ανέγερσης Γηροκομείου στο Δήμο Μεγαρέων συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 4.365.000 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στον άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική».

Το έργο αφορά την κατασκευή μιας νέας διώροφης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων δυναμικότητας 41 κλινών, με υπόγειους βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 2.600 τμ.

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων θα αποτελεί μία σύγχρονη κατασκευή στα πρότυπα που θέτει η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική για τις ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Συγκεκριμένα κάθε θάλαμος θα έχει ιδιαίτερο WC/D με προδιαγραφές ΑΜΕΑ, και έξοδο σε ημιυπαίθριο χώρο. Θα περιλαμβάνει επίσης, χώρο διημέρευσης, γραφεία προσωπικού, προϊσταμένου, γιατρού, κοιτώνα προσωπικού, χώρο καθιστικού - τραπεζαρίας και χώρους για όλες τις απαραίτητες βοηθητικές υπηρεσίες και υποδομές.

Η κατασκευή της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Δήμο Μεγαρέων, αποτελεί την υλοποίηση μιας ακόμη προεκλογικής δέσμευσης του Δημάρχου Ιωάννη Μαρινάκη και της Διοίκησης η οποία για άλλη μία φορά αποδεικνύει ότι σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με συστηματική δουλειά, απορροφά κάθε δυνατότητα που προσφέρει το ΕΣΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος Μεγαρέων θα είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους στην Επικράτεια που θα διαθέτει τέτοια Δημοτική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενισχύοντας τον σεβασμό και την υποχρέωση προσφοράς απέναντι στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Σε μία περίοδο όπου στην ευρύτερη πολιτική σκηνή η κοινωνική πολιτική των φορέων του κράτους δείχνει να συρρικνώνεται, ο Δήμος Μεγαρέων αντιστρέφει το κλίμα, επενδύοντας στην βελτίωση της ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη και συμβάλει στην ανάγκη να επιστρέψει το κλίμα εμπιστοσύνης στις οργανωμένες δυνάμεις της Κοινωνίας ως μοναδικός παράγοντα προστασίας της Κοινωνικής Συνοχής και Ευημερίας.

Σε αυτή την εξαιρετικά επώδυνη περίοδο όπου οι κοινωνικοί δεσμοί εμφανίζουν εικόνα κατάρρευσης, η Διοίκηση του Δήμου, όχι απλά δεν αγνοεί τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες αλλά εμφανίζεται, με τις εμπεριστατωμένες προτάσεις της και το έργο της, ως εγγυητής της κοινωνικής πολιτικής και στέλνει ισχυρά μηνύματα σεβασμού και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης, διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι συνεχίζει να διεκδικεί αυτά που δικαιούται ο Δήμος και η περιοχή, καλεί τους πολίτες να εμπιστευτούν, όχι απλά τη Διοίκηση του Δήμου (αυτό είναι μία επιλογή που ανήκει στους πολίτες και στις Δημοκρατίες κρίνεται κάθε φορά στις εκλογές), αλλά τη δυνατότητα που έχουν με την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα ισχυροί Δήμοι όπως ο δικός μας, ακόμη και μέσα σε αυτή τη γκρίζα οικονομική συγκυρία, μέσα από την σκληρή δουλειά, να διεκδικούν, να έχουν αποτέλεσμα και να συμβάλλουν στην ανατροπή του κλίματος.