O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Δελτίο τύπου: Όχι στην κατασκευή μιας ακόμα γιγαντιαίας δεμενής καυσίμων

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0122 / 26-06-2012


Θέμα: Όχι στην κατασκευή μιας ακόμα γιγαντιαίας δεμενής καυσίμων

«Δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας»

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του π. υφυπουργού Περιβάλλοντος Ιωάννη Μανιάτη, σύμφωνα με την οποία χορηγείται στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ άδεια εγκατάστασης για την κατασκευή του έργου «Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων Εγκαταστάσεων Δεξαμενών Μεγάρων» στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων της εταιρείας στα Μέγαρα.

Σύμφωνα με την απόφαση ο π. υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής παραχωρεί άδεια στην εταιρεία προκειμένου να κατασκευάσει μια νέα δεξαμενή στις εγκαταστάσεις της στα Μέγαρα και μάλιστα το υπουργείο συμφωνεί και εγκρίνει την κατά παρέκκλιση ύψους ανέγερση της δεξαμενής αποθήκευσης ελαιωδών και ορίζει το ύψος της νέας δεξαμενής στα 17,2 μέτρα.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι μία τέτοια απόφαση κοινοποιείται στο Δήμο και εμφανίζεται ως τετελεσμένο, χωρίς προηγουμένως να έχει ζητηθεί, ούτε καν η άποψη του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης:

• Ζήτησε από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του Δήμου να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες προκειμένου να κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης
• Φέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί ομόφωνη απόφαση που θα εκφράζει την αντίδραση του Δήμου σε ακόμη μία απόφαση που λαμβάνεται ερήμην του Δήμου και επηρεάζει την περιοχή. Ταυτόχρονα η ομόφωνη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποτελέσει το έναυσμα για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν εάν οι αρμόδιες αρχές αγνοήσουν την δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών σε ακόμη μία προσπάθεια υποβάθμισης του τόπου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης εκφράζοντας την αντίδρασή του στην νέα προσπάθεια υποβάθμισης του τόπου, δηλώνει ότι «δεν θα επιτρέψουμε την προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής. Η αντίδραση της διοίκησης ήταν άμεση, κινηθήκαμε τάχιστα με τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες προκειμένου να ακυρώσουμε την απόφαση. Ταυτόχρονα το θέμα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσουμε την ομόφωνη καταδίκη της απόφασης και προσμένω να ληφθούν γενναίες αποφάσεις προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κοινωνία, οι τοπικοί φορείς και να προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις».