O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία κατοίκων Πάχης για ηχορύπανση στον οικισμό και την παραλία Βαρέας Μεγάρων

Αγαπητοί φίλοι σας αποστέλλουμε για την δική σας ενημέρωση την διαμαρτυρία των κατοίκων της παραλιακής ζώνης της Πάχης και της Βαρέας για την απίστευτη ηχορύπανση που έχει προκληθεί σε όλη την ακτογραμμή απο όλους αυτούς που παίζουν μουσική σε εξωτερικό χώρο παραβαίνοντας όλη την σχετική νομολογία. Το πρόβλημα είναι όλων των κατοίκων του Δήμου μας και όχι όσων μένουν στην παραλία. Η υπόθεση αυτή θέλει γενική ρύθμιση διότι κανένας δεν κοιμάται ούτε στα Μέγαρα απο αντίστοιχες περιπτώσεις γύρω απο τις πλατείες. Για την ενημέρωση σας, με τον νόμο 4055/12 το αδίκημα επανήλθε σε βαθμό πλημελλήματος και προβλέπεται η αυτόφωρη διαδικασία.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ, ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ.

Η καταγγελία κάθε παράνομης πράξης είναι συνταγματική υποχρέωση κάθε σωστού και νομοταγή πολίτη, η συγκάλυψη τους μας κάνει όλους συνένοχους και συνυπεύθυνους.
Ελάτε να διορθώσουμε τον τόπο μας πρίν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, όταν το πρόβλημα θα φτάσει στην αυλή όλων μας θα είναι πολύ αργά για αντίδραση.

Nisea Natura
niseanatura@gmail.com


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Προς :
1. Δήμο Μεγαρέων
2. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
3. Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής
4. Α/Τ Μεγάρων
5. Λιμεναρχείο Ελευσίνας
Κοινοποίηση:
1. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
2. Συνήγορο του Πολίτη

Πάχη 13/9/2012

Θέμα: « Όχληση-Διαμαρτυρία για την παράνομη λειτουργία μουσικής σε εξωτερικό χώρο από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Λιμένα και την ευρύτερη παραλιακή ζώνη της Πάχης»

Κύριοι,

Δηλώνουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την παράνομη λειτουργία μουσικής σε εξωτερικό χώρο σε ώρες κοινής ησυχίας στον οικισμό της Πάχης Μεγάρων και την παρακείμενη παραλία της Βαρέας και σας καλούμε άμεσα να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που ο νόμος ορίζει για τους παραβάτες της κείμενης νομοθεσίας. Η κατάσταση δεν ελέγχεται από τις υπηρεσίες σας με αποτέλεσμα να έχουν αποθρασυνθεί οι ιδιοκτήτες των μπαρ και καφετεριών, να τα έχουν μετατρέψει σε κέντρα διασκέδασης, να παίζουν μουσική μέχρι το πρωί διαπασών, να φέρνουν συγκροτήματα μουσικής, να καταλαμβάνουν τον αιγιαλό μετατρέποντας τις καντίνες σε εστιατόρια και αργότερα σε «disco η μπουζούκια», να χειροδικούν εναντίον των πολιτών που τολμούν να διαμαρτυρηθούν, να πέφτουν βροχή οι πυροβολισμοί μέσα και δίπλα στον οικισμό κ.π.α., χωρίς να επεμβαίνει κανένας σας παρόλες τις συνεχείς καταγγελίες μας και αυτό σας καθιστά απόλυτα συνυπεύθυνους.

Σας επισυνάπτουμε διαμαρτυρία μας υπογεγραμμένη από εμάς τους κατοίκους που συλλέξαμε σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Συμφερόντων Πάχης» και την Nisea Natura και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για να επιβληθεί η τάξη και η νομιμότητα στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση που δεν προχωρήσετε άμεσα στα νόμιμα, επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε στους αρμοδίους πολιτικούς σας προϊσταμένους και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι κάτοικοι της Πάχης και της ευρύτερης παραλιακής ζώνης των Μεγάρων–Βαρέα, διαμαρτυρόμαστε για την απίστευτη ηχορύπανση και διατάραξη της κοινής ησυχίας που λαμβάνει χώρα στον οικισμό της Πάχης και την ευρύτερη Παραλιακή της ζώνη.

Επί χρόνια η παράνομη χρήση μουσικής σε εξωτερικό χώρο διαπασών, μας αφήνει άγρυπνους. Φέτος το καλοκαίρι η ηχορύπανση και η διατάραξη κοινής ησυχίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο και συνοδεύεται από καταστάσεις εκτός ελέγχου όπως πυροβολισμοί μέσα στον οικισμό μας που θέτουν την ζωή μας πλέον σε κίνδυνο.

Επειδή καμία ενέργεια δεν γίνεται, παρόλες τις καταγγελίες μας, για να επιβληθεί η νομιμότητα στην περιοχή και επειδή η ατιμωρησία αυτή αποθρασύνει τους παρανομούντες που μας απειλούν ή και προπηλακίζουν μεγάλους σε ηλικία κατοίκους που τόλμησαν να αντιδράσουν, σας καλούμε να πράξετε όλα τα νόμιμα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας για να επιβληθεί η νομιμότητα στην περιοχή.

ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΒΙΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ.

Πρωτοβουλία κατοίκων Λιμένα Πάχης