O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Διεθνής διασυρμός για τη σύλληψη Βαξεβάνη

Ο Κώστας Βαξέβανης είναι δημοσιογράφος. Είναι από εκείνους τους δημοσιογράφους που  αντί να γράφουν καθημερινά τη στήλη τους σε μια ημερήσια εφημερίδα και να κλείνουν το γραφείο τους στο οκτάωρό τους (πράγμα απόλυτα σεβαστό άλλωστε) προτιμούν να ακολουθούν έναν άλλο δρόμο. Πιο δύσκολο, πιο δύσβατο, πιο ενοχλητικό για πολλούς υψηλά ιστάμενους, περισσότερο ανηφορικό• και την ίδια στιγμή πιο κοντά στην αλήθεια, πιο κοντά σε ό,τι όλοι πιστεύουμε πως στ’ αλήθεια σημαίνει δημοσιογραφία. Είτε μας αρέσει, είτε δε μας αρέσει. 

Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι ο εκδότης του περιοδικού «Hot Doc». Την εβδομάδα που πέρασε, στο περιοδικό του δημοσιεύτηκε, για πρώτη φορά, η περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», δηλαδή η λίστα με τα ονόματα Ελλήνων πολιτών που διατηρούν καταθέσεις σε τράπεζες στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην HSBC. Η αποκάλυψη του «Hot Doc» χαρακτηρίστηκε από όλους ως η μεγαλύτερη δημοσιογραφική επιτυχία της χρονιάς. Γιατί; Διότι ο Βαξεβάνης έκανε αυτό που κάθε δημοσιογράφος όφειλε να κάνει: έψαξε, βρήκε και έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με πάνω από 2.000 ονόματα Ελλήνων πολιτών που (δικαίως ή αδίκως) χαρακτηρίζονται ως «φοροφυγάδες». Την ίδια ώρα, οι «αρμόδιες» (ας γελάσω) ελληνικές αρχές είχαν στην κατοχή τους την ίδια αυτή λίστα, σε dvd, σε «στικάκι» και ποιος ξέρει σε τι άλλη μορφή, και τι έκαναν; Απολύτως τίποτα. Δύο υπουργοί Οικονομικών, οι κ. (ας γελάσω δις) Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος είχαν στα χέρια τους τα ονόματα των φοροφυγάδων και ο ένας τα έχασε, ο άλλος επιμένει πως δεν τα είδε ποτέ, εν ολίγοις τα έκαναν υπουργική «γαργάρα», προφανώς προφανέστατα για να προστατεύσουν κάποιους.

Ο Κώστας Βαξεβάνης ευτυχώς δεν είναι υπουργός. Και του εύχομαι να μη γίνει ποτέ.  Ως δημοσιογράφος, ως μαχητικός δημοσιογράφος, δημοσίευσε στο περιοδικό του την περιώνυμη λίστα και τα ονόματα των φοροφυγάδων βρίσκονται πλέον στα χείλη όλων. Όχι όμως και στο γραφείο του εισαγγελέα. Ο οποίος, άκουσον άκουσον, άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη, όχι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των φοροφυγάδων, αλλά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη… του δημοσιογράφου που αποκάλυψε τα ονόματα!

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να περάσει από το Κοινοβούλιο νέα σειρά μέτρων που καταρρακώνουν το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα πολίτη, ένας δημοσιογράφος τολμά να πει «κύριοι, αυτοί είναι οι φοροφυγάδες, αναλάβετε τις ευθύνες σας και κυνηγήστε τους!». Στα μέτρα και τα σταθμά της σουρεαλιστικής ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής δικαιοσύνης, όμως, η αποκάλυψη του φοροφυγά είναι ποινικά κολάσιμη πράξη περισσότερο από ό,τι η ίδια η πράξη της φοροδιαφυγής!

Ο Κώστας Βαξεβάνης θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Η ταχύτητα δράσης της ελληνικής δικαιοσύνης ζαλίζει… Οι 2.000 και πλέον φερόμενοι ως φοροφυγάδες περνούν ακόμη ένα ξένοιαστο και χαλαρό σαββατοκύριακο. Η ταχύτητα δράσης της ελληνικής δικαιοσύνης κοιμίζει… 
Πηγή: www.pragmatikotita.gr
Διεθνής διασυρμός για τη σύλληψη Βαξεβάνη - Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ αναφέρονται με τα χειρότερα λόγια

Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα λόγω της δίωξης του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού HOT DOC Κώστα Βαξεβάνη έπειτα από τη δημοσίευση της «λίστας Λαγκάρντ» καθώς τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης της Ευρώπης αλλά και εκτός της ηπείρου περιγράφουν τα γεγονότα με τα μελανότερα χρώματα. 

«Δημοσιογράφος αποκαλύπτει φοροφυγάδες και συλλαμβάνεται» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της έγκριτης γερμανικής εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung» η οποία στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται στα ονόματα συγγενών πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων που εμπεριέχονται στην εν λόγω λίστα και καυτηριάζει την κωλυσιεργία των ελληνικών αρχών να αξιοποιήσουν τη λίστα με τους καταθέτες στην ελβετική τράπεζα HSBC. 

Στο ίδιο ύφος και το περιοδικό “Der Spiegel” το οποίο αναφέρθηκε διεξοδικά στην υπόθεση της σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη, λίγες ημέρες μετά το άρθρο του με το οποίο υποστήριζε πως οι Έλληνες πολιτικοί δεν αξίζουν την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Το γερμανικό περιοδικό αναδημοσιεύει τις δηλώσεις του κ. Βαξεβάνη στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter όπου ανέφερε πως αντί οι αρχές να ζητούν την αλήθεια, καταζητούν έναν δημοσιογράφο.  

«Η λίστα ανεβάζει την ένταση στην Ελλάδα» ανέφερε και η αμερικανική εφημερίδα New York Times ενώ και η Wall Street Journal έκανε λόγο για το «ένταλμα σύλληψης σε Έλληνα δημοσιογράφο που αποκάλυψε τη λίστα φοροφυγάδων». 

Το γαλλικό περιοδικό L'Humanité κάνοντας αναφορά στην υπόθεση έγραψε χαρακτηριστικά «Στην Ελλάδα δεν πρέπει να λες την αλήθεια διότι συλλαμβάνεσαι». 
Πηγή: www.protothema.gr
Ιδού η λίστα Λαγκάρντ κατά το «HOT DOC»: 

Πηγή: www.anarxikostrapezitis.blogspot.gr