O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Από την επίσκεψη του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Νέας Περάμου στο Βουρκάρι

Παρατήρηση πουλιών από τους Ναυτοπρόσκοπους Νέας Περάμου
Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου (την προηγουμένη του καθαρισμού του υγροβιοτόπου), μέλη του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Νέας Περάμου επισκέφθηκαν το Βουρκάρι για περιβαλλοντική ενημέρωση και παρατήρηση πουλιών.

Τους Ναυτοπρόσκοπους που συνόδευαν οι τρεις βαθμοφόροι,  κ.κ. Γεραβέλης Βασίλης, Χρήστου Πέτρος και Μουντούρης Πάνος, υποδέχτηκε τετραμελής αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Φορέα για την προστασία του υγροτόπου των Μεγάρων.

Την ξενάγηση-ενημέρωση άρχισε ο Δημήτρης Πλαταράς ο οποίος μίλησε για την ιστορία του Τείχους της Αγίας Τριάδας και το σπουδαίο ρόλο που αυτό διαδραμάτισε την περίοδο της επανάστασης του 1821.

Έπειτα το λόγο πήρε το ιδρυτικό μέλος του Φορέα Τάσος Δέσκος ο οποίος μίλησε για την ιδιαίτερη σημασία του υγροτόπου, για τα πολλά και διαφορετικά είδη πουλιών που φιλοξενεί καθώς και για την αίσια έκβαση των χρόνιων προσπαθειών για τη διάσωση, προστασία και ανάδειξή του.

Παρόν και ο Παναγιώτης Νάστος εκπροσωπώντας την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων "Κούρος" (από τα ποιό δραστήρια μέλη-συλλόγους που συναπαρτίζουν τον Συντονιστικό Φορέα) η οποία και διέθεσε τέσσερα ζεύγη κυάλια για την παρατήρηση των πουλιών.

Οι ναυτοπρόσκοποι που έφτασαν από τη Νέα Πέραμο με τα ποδήλατά τους, αφού απόλαυσαν τους ερωδιούς, το φλαμίγκο, τα γλαρόνια και άλλα μικρότερα παρυδάτια πουλιά, απόλαυσαν την ηλιόλουστη ημέρα παίζοντας διάφορα παιχνίδια και τραγουδώντας προσκοπικούς σκοπούς, ενώ έπειτα γευμάτισαν δίπλα στον υγρότοπο.

Φεύγοντας, προσέφεραν στα μέλη του Συντονιστικού Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου μια όμορφη αναμνηστική πλακέτα.

Ο Δημήτρης Πλαταράς εξηγεί στην ομάδα των Ναυτοπροσκόπων την ιστορία του "Τείχους"

Ο Δημήτρης τους δείχνει από κοντά την είσοδο του "Τείχους"

Ο Τάσος Δέσκος ενημερώνει για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών του Συντονιστικού Φορέα

Συζητώντας για την σημασία του υγροτόπου και τα διάφορα είδη πτηνών που φιλοξενούνται σε αυτόν
 
Η αναμνηστική πλακέτα από το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων της Νέας Περάμου