O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Αναβλήθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών

Αναβλήθηκε και πάλι η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης κατά του Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών, που είχε προσδιοριστεί για τις 5.12.2012. 

Λόγος αναβολής είναι ότι η Διοίκηση δεν έχει αποστείλει στο δικαστήριο τις απόψεις της επί του θέματος. Και γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού όσο καθυστερεί με τον τρόπο αυτό την εκδίκαση της υπόθεσης, δημιουργεί τετελεσμένα, εκδίδοντας -κατ' εφαρμογήν του Χωροταξικού- δεκάδες διοικητικές πράξεις υπερεπέκτασης και αύξησης δυναμικότητας ιχθυοτροφείων σε όλη την Ελλάδα και θεσμοθετώντας την πρώτη βιομηχανική ζώνη αποκλειστικής ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), στο Νότιο και Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο και το Δίαυλο των Ωρεών.

Θυμίζουμε τι έχει συμβεί: 

(α) οι εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας έφτιαξαν ένα business plan, με το οποίο χάρισαν στον εαυτό τους όλο τον ελληνικό παράκτιο χώρο, 
(β) 7 Υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου θεσμοθέτησαν στις 4.11.2011 με «διαδικασίες - μαϊμού» το business plan αυτό ως το μοναδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του ελληνικού παράκτιου χώρου, και  
(γ) 111 θιγόμενοι φορείς (ανάμεσα στους οποίους 21 Δήμοι, η ΚΕΔΕ, η Συνομοσπονδία Αλιέων κ.α.) προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της σκανδαλώδους Απόφασης. 

Λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, η δικάσιμος αρχικά προσδιορίστηκε για τις 2.5.2012, αλλά εν συνεχεία αναβλήθηκε για τις 5.12.2012.  Νέα δικάσιμος ορίστηκε η 3η Απριλίου 2013.

Κατά τα λοιπά, για την έλλειψη επενδύσεων στην Ελλάδα, φταίνε οι φορείς που προσπαθούν να περισώσουν τη νομιμότητα και το περιβάλλον…