O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Οι δράσεις του Δήμου Μεγαρέων στο Let’s do it Greece


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Μέγαρα, 17/04/2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                                                  Αρ. ΔΤ:  039
E-mail: gt@megara.gr






Θέμα: Οι δράσεις του Δήμου Μεγαρέων στο Lets do it Greece

Στα πλαίσια του προγράμματος “Let’s do it Greece” και με την υποστήριξη και την συμμετοχή συλλόγων, σχολείων ,φορέων  της περιοχής και πολλών δημοτών, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου καθαρισμοί σε διάφορα σημεία του Δήμου Μεγαρέων. Επιλέχθηκαν κοινόχρηστοι χώροι όπου η παρέμβαση άλλαξε ριζικά την εικόνα καθώς και περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής αξίας όπως ο υγροβιότοπος του Βουρκαρίου.
Η ημερήσια αυτή δράση αποτελεί μέρος της πανελλαδικής εκστρατείας «Let’s do it Greece» που με την σειρά της ανήκει στην καθιερωμένη διεθνή εκστρατεία «Let’s do it».
Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων, της ανάγκης για πρόοδο και ποιότητα ζωής και του αισθήματος της ευθύνης του καθενός ως μέλος της κοινωνίας.
Τα σημεία και οι περιοχές όπου έγιναν οι δράσεις καθαρισμού  καθώς και οι φορείς που συμμετείχαν αναλυτικά είναι:
·        Παραλία Βαρέας Μεγάρων (1ο Γυμνάσιο Μεγάρων, 7ο Δημοτικό σχολείο  Μεγάρων, προσωπικό καταστημάτων παραλίας, δύτες εθελοντικής ομάδας Σ.Ε.Δ).
·        Παραλία  Κινέττας (Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέττας και κάτοικοι της περιοχής)
·        Παραλία  Νέας Περάμου (πρόσκοποι και παλαιοί πρόσκοποι Νέας Περάμου, δύτες εθελοντικής ομάδας Σ.Ε.Δ., αντιπροσωπεία  σχολείων Νέας Περάμου)
·        Παραλία  Αλεποχωρίου ( αντιπροσωπεία 3ου Γυμνάσιου Μεγάρων)
·        Βλυχάδα Νέας Περάμου (Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα)
·        Αλσύλλιο - Πευκάκια Μεγαρέων (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, πρόσκοποι Μεγάρων, ΔΗΚΕΔΗΜΕ)
·        Σιδηροδρομικός σταθμός Μεγάρων (αντιπροσωπεία 2ου Δημοτικού Σχολείου  Μεγάρων)
·        Περιβάλλοντας χώρος και προαύλια στο 3ο,5ο και 6ο Δημοτικό σχολείο  Μεγάρων (αντιπροσωπεία μαθητών και γονέων των παραπάνω σχολείων).
·        Υγροβιότοπος Βουρκαρίου (εθελοντική ομάδα ΚΟΥΡΟΣ)

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης και η διοίκηση του Δήμου ευχαριστεί όλους όσους υποστήριξαν και συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος «Let’s do it Greece» και ανανεώνει το ραντεβού για την άνοιξη του 2014 αισιοδοξώντας για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή σε περισσότερα σημεία.