O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ο Γ. Σταμούλης με αφορμή το ΓΠΣ Μεγάρων

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σχετικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) ο κ. Μαρινάκης έκανε μια προσωπική ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μια προσωπική υπόσχεση, η έγκριση του ΓΠΣ της δημοτικής ενότητας Μεγάρων, είναι πλέον πραγματικότητα. Ένα προσωπικό στοίχημα που αφορά στο έργο των έργων υλοποιήθηκε. Η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) στην 12η συνεδρίασή της, την Τετάρτη 24/7/2013 ενέκρινε ομόφωνα την «τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Μεγαρέων».
Αξίζει να επισημανθούν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, που προκύπτουν από την προσωπική θριαμβευτική και συνάμα «βαρυσήμαντη» ανακοίνωση του Δημάρχου.
ΞΕΧΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ. Λέει, πως προσωπική του υπόσχεση ήταν η έγκριση του ΓΠΣ της δημοτικής ενότητας Μεγάρων. Για την δημοτική ενότητα Νέας Περάμου, καμμιά κουβέντα, κανένα ενδιαφέρον για το δικό της ΓΠΣ, λες και η Νέα Πέραμος δεν ανήκει στο Δήμο.
Ταυτόχρονα, όμως, λέει, πως η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε την τροποποίηση του ΓΠΣ του Δήμου Μεγαρέων. Όμως Δήμος Μεγαρέων είναι Μέγαρα και Νέα Πέραμος. Τελικά, το ΓΠΣ Νέας Περάμου είναι μέσα ή έξω; Σίγουρα είναι απ' έξω. Γιατί; Δεν είναι ενιαίος ο Δήμος και δεν αποτελείται από Μέγαρα και Νέα Πέραμο;
Υπάρχουν κι άλλα σημαντικά θέματα, που αφορούν στον τρόπο, που χειρίζεται ο κ. Μαρινάκης το θέμα του ΓΠΣ, το οποίο έφερε προς συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, προκειμένου, όπως είπανε, να υποβληθούν οι τελικές προτάσεις.
Αυτές οι τελικές προτάσεις, δεν έπρεπε να περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο; Δηλαδή για το τελικό κείμενο του ΓΠΣ έχει άποψη η Επιτροπή Διαβούλευσης, αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ το Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι το ανώτατο Όργανο του Δήμου; Τι παιχνίδια παίζονται με αυτό το σοβαρότατο θέμα;
Έστω υπόψη, πως για την πορεία, την εξέλιξη, καθώς και για τα αποτελέσματα, όσον αφορά στο ΓΠΣ έχουν πλήρη άγνοια οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου. Δηλαδή, όλοι είναι ανενημέρωτοι. Αντιπολίτευση, δημοτικοί σύμβουλοι, αρμόδιοι υπάλληλοι.
Με άλλα λόγια η διοίκηση του Δήμου ενεργεί κρυφά. Γιατί;
Αλλά το πιο τρομερό είναι το τελευταίο. Ο κ. Κουμπέτσος, αρμόδιος για το θέμα Αντιδήμαρχος, μερικές μέρες μετά την προσωπική ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη και συγκεκριμένα στις 9/8/2013 δήλωσε στην εφημερίδα «Αιχμή»: «Δεν υπογράφηκε ακόμα το ΓΠΣ παρότι η Διοίκησή μας εδώ και δυόμιση χρόνια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια».
Τελικά κύριοι, Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε, συνεννοηθήτε και πείτε στους πολίτες ποιος από τους δύο λέει αλήθεια. Υπογράφηκε ή ΔΕΝ υπογράφηκε το ΓΠΣ; Οι ανακοινώσεις των δύο είναι διαμετρικά αντίθετες. Ο ένας λέει ΝΑΙ, ο άλλος λέει ΟΧΙ. Βέβαια, είναι σίγουρο, πως θα βγάλουν ανακοίνωση και με τα γνωστά κολπάκια τους θα πουν, πως και οι δύο έχουν δίκιο (σαν το ανέκδοτο με το χότζα) και πως εμείς δεν ξέρουμε, να διαβάζουμε, πως διαστρεβλώνουμε, πως είμαστε λαϊκιστές, πως δεν μας ενδιαφέρει το καλό του τόπου και τα λοιπά γνωστά ανακοινωθέντα τους, τα γεμάτα ύβρεις και ψέματα.
Επειδή οι πολίτες, με αυτά που ακούνε από τον Δήμαρχο, θεωρούν, πως άλλαξε ήδη η κατάσταση στην Βαρέα και πως σε λίγες μέρες θα μπορούν, να βγάζουν άδειες για σπίτια και μαγαζιά, επιβάλλεται στην διοίκηση του Δήμου, να βγάλει επίσημη ανακοίνωση ( για την οποία να συμφωνούν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος ), με την οποία να ξεκαθαρίζεται τι άλλαξε στην Βαρέα, τι θα ισχύει πια και από πότε.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ  ΕΠΙΠΛΕΟΝ. ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕΣ!! ( ο νοών, νοείτω )

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ