O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

15 στρέμματα καμένα στην Αγ. Τριάδα από βραχυκύκλωμα - Μηνύσεις εναντίον της ΔΕΗ

15 στρέμματα καμένα στην Αγ. Τριάδα από βραχυκύκλωμα. Μηνύσεις εναντίον της ΔΕΗ
Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι πυρκαγιά προκλήθηκε στην περιοχή Αλμυρές τις Αγίας Τριάδας στα Μέγαρα. Με την επέμβαση της ΠΥ Μεγάρων, εθελοντικών ομάδων και πολιτών κατασβέστηκε άμεσα. Αιτία της πυρκαγιάς φαίνεται να ήταν βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ από πουλί.
Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που έχει προκληθεί καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον από τον συγκεκριμένο μετασχηματιστή. Για την ακρίβεια είχε σταλεί και επιστολή προς τον Διευθυντή της ΔΕΗ Ελευσίνας με αίτημα τη μετακίνηση του μετασχηματιστή δύο κολώνες πιο μακριά, όπου δεν υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης σε περίπτωση νέου βραχυκυκλώματος.

Εξαγριωμένοι δηλώνουν πως θα κινηθούν νομικά κατά παντώς υπευθύνου: "Δεν είναι δυνατόν κάθε εβδομάδα να μαζευόμαστε τόσα άτομα εδώ και να ποτίζουμε τα αναδασωμένα και με μια τέτοια τραγική αμέλεια από πλευράς ΔΕΗ να καταστρέφονται όλα. Θα κάνουμε μήνυση τόσο στο διευθυντή που έχει γνώση του προβλήματος αλλά και σε οποιονδήποτε είναι υπεύθυνος".







http://www.megaratv.gr/index.php?page=11&article_id=1459