O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Το Βουρκάρι πεδίο παρατήρησης και μάθησης για ακόμη τρία (3) σχολεία του Δήμου Μεγαρέων

 

Αναδημοσίευση της σχετικής ανάρτησης στο fb της κ. Αλεξάνδρα Τσίγκου (Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής) :

"Το Βουρκάρι Μεγάρων, ένας υδροβιότοπος με ιστορία, έγινε για τρεις μέρες πεδίο παρατήρησης και μάθησης για τους μαθητές τριών (3) σχολείων των Μεγάρων. Με τη συνδρομή της Elliniki Ornithologiki Etaireia που μας δάνεισε το τηλεσκόπιο και παραχώρησε πολύ πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, 360 μαθητές γνώρισαν το οικοσύστημα του υγρότοπου και τις σχέσεις που αναπτύσσονται εκεί, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιήθηκαν για την προστασία του.

Ταυτόχρονα ανακάλυψαν την ευαίσθητη σχέση του φυσικού περιβάλλοντος με την πολιτιστική κληρονομιά. 


Συμμετέχοντας στη Διεθνή Ημέρα Υπαίθριας Εκπαίδευσης #OutdoorClassroomDay και στο πλαίσιο της Γιορτής των πουλιών γνωρίσαμε τα πουλιά που συγκεντρώνονται στο Βουρκάρι για να ξεχειμωνιάσουν. Λευκοτσικνιάδες, στακτοτσικνιάδες, αργυροτσικνιάδες, φλαμίνγκο, καστανοκέφαλοι γλάροι και πρασινοκέφαλες πάπιες μάς αποζημίωσαν με την ομορφιά τους και γλύκαναν τις παιδικές ψυχούλες.  



 Το μάθημα στη φύση θα το θυμούνται σε όλη τους τη ζωή, γιατί είναι βιωματικό. 


Ευχαριστώ τις διευθύντριες του 3ου ΔΣ Νέας Περάμου, 9ου και 4ου ΔΣ Μεγάρων για την άψογη συνεργασία, και τον συνταξιούχο συνάδελφο Μιχάλη Ξυδιά για τη διάθεση προσφοράς.

Οι καταπληκτικές φωτογραφίες ανήκουν στον φίλο Αντώνη Σπανό.  

Α. Τσίγκου"