O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Δεν πρέπει να χαθεί ο χώρος των ελαιοδεξαμενών...ανακοίνωση της 'Υπερκομματικής Κίνησης Πολιτών'


ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μέγαρα 22-6-2009

Δελτίο Τύπου

Δεν πρέπει να χαθεί ο χώρος των ελαιοδεξαμενών

Με αφορμή τη δήλωση του ειδικού συμβούλου του Δημάρχου Μεγάρων, ο οποίος εκφράζει την άποψη ότι δεν συμφέρει η αξιοποίηση του χώρου των ελαιοδεξαμενών, καλούμε τον Δήμαρχο να επέμβει έγκαιρα και αποφασιστικά σε μερική αξιοποίηση του χώρου με σκοπό να μην αρθεί η παραχώρηση αυτής της μεγάλης έκτασης, αφού απομένουν μόλις 40 ημέρες για τις όποιες ενέργειες απομένουν να γίνουν.

Η δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου που να περιέχει σε πρώτη φάση, ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο 5Χ5, είναι ενέργειες χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος, όμως δίνουν το έναυσμα του ενδιαφέροντος για αξιοποίηση του χώρου.

Η πόλη μας στερείται αθλητικών κέντρων, χώρων πολιτισμού κι όμως 21 στρέμματα είναι περιττά για τη σημερινή δημοτική αρχή …!

Δεν έχουν πολλοί Δήμοι την ευχέρεια, ούτε την πολυτέλεια να εξασφαλίζουν προς αξιοποίηση τέτοιους δημόσιους χώρους πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, με προοπτικές ανάπτυξης. Η σημερινή δημοτική αρχή όμως έχει την ιδιομορφία να αποτάσσει κεκτημένα άλλων διοικήσεων, γιατί δεν δείχνει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση τους με την πρόφαση της έλλειψης πόρων.

  • Σε ποιες ενέργειες προέβη η σημερινή διοίκηση του Δήμου για να εξασφαλίσει πόρους που θα της επιτρέψουν να εκτελέσει έργα ανάπλασης του χώρου;
  • Γιατί δεν διεκδίκησε το κονδύλι του «ξεχασμένου» κολυμβητηρίου, το οποίο απεμπόλησε ως έργο, να χρησιμοποιηθεί για το χώρο αυτό;
  • Ποιων φορέων (αθλητικών – πολιτιστικών –εθελοντικών ομάδων) ζήτησε τη συνδρομή για να καταστρώσουν σχέδιο αξιοποίησης του χώρου;

Ερωτήματα εύλογα, που μάταια ζητούν απάντηση, αφού η δημοτική αρχή βρίσκεται σε διαρκή «χειμερία νάρκη» κολλημένη στη «μαρμαροποίηση» των πλατειών και των πεζοδρομίων, αδιαφορώντας για το αίτημα χιλιάδων παιδιών και νέων που ζητούν χώρους παιχνιδιού, αθλοπαιδιών, πολιτισμού, αναψυχής.

Το Γραφείο Τύπου