O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

για την περιβαλλοντική υποβάθμιση...

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν το δέλτα του Αξιού


Σε διερεύνηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του Δέλτα του Αξιού προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη.
«Η Επιτροπή θα επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές...

προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της οδηγίας περί οικοτόπων σε ό,τι αφορά μέτρα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς τον τόπο Natura 2000 «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα – Ευρύτερη περιοχή – Αξιούπολη», επισημαίνει ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι η περιοχή που «χαρακτηρίζεται παγκόσμιας ορνιθολογικής αξίας και αποτελεί το μεγαλύτερο δελτιακό οικοσύστημα της Ελλάδα […] έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και μπάζων».
seleo
Προσάπτει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ «αδράνεια και αδιαφορία» για το περιβάλλον, καθώς –όπως υποστηρίζει- «επέτρεψαν με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσαν 17 παρεμβάσεις σε περιοχή απόλυτης προστασίας της φύσης δείχνοντας όχι απλώς αδράνεια αλλά αδιαφορία για το περιβάλλον».

απο το http://troktiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_4938.html