O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της Π.Κ. ΣΥΝ Μεγάρων & Ν.Περάμου


Π.Κ. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
Στην εποχή του Μνημονίου και της ξένης εισβολής στη Χώρα μας από την Τρόϊκα, η φετινή εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδεικνύεται πια η πλέον επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Οι ανατροπές σε βάρος της εργατικής τάξης που έχουν συντελεστεί στον 1ο χρόνο Μνημονίου καταμαρτυρούν ένα απίστευτο πισωγύρισμα σε εποχές μηδενικών δικαιωμάτων και εξαθλίωσης. Η ισοπέδωση μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, το ψαλίδι στις συντάξεις, η προώθηση της ανασφάλιστης εργασίας και η γιγάντωση της ανεργίας με κύρια θύματα τους νέους, είναι μερικά μόνο από τα «επιτεύγματα» της πιο αντιλαϊκής κυβέρνησης μετά την μεταπολίτευση.
Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο το «Σύμφωνο για το Ευρώ» θεσπίζει τη λιτότητα στα κράτη - μέλη και διασφαλίζει ως ‘’κόρη οφθαλμού’’ τα κέρδη των τραπεζών και του Κεφαλαίου.
Σήμερα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, του ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους ανέργους του τόπου μας, η απάντηση περνά μέσα από το δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!.
Η ριζοσπαστική αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ καλούν το λαό να παλέψει για:
• απεμπλοκή της χώρας μας από το Μνημόνιο,
• επιθετική αναδιάρθρωση του χρέους υπέρ της κοινωνίας με διαγραφή του μεγάλου και παράνομου μέρους του,
• δημόσιο - κοινωνικό πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα,
• αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των πολιτών
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έχουν καταστήσει σαφές ότι μόνο με την απασχόληση και το άνοιγμα των δουλειών η Ευρώπη και η Χώρα μας θα απεμπλακεί από τον φαύλο κύκλο της κρίσης.
Πιστεύουμε τέλος, ότι μόνο η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία για την ανάδειξη μιας Κυβέρνησης με Συνασπισμό Εξουσίας από τα αριστερά της Αριστεράς ως τα Αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας αποτελεί τη μόνη πραγματική ελπίδα και διέξοδο σωτηρίας για τον τόπο.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ