O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΦΥΓΕ...

Ένας ακόμα αγωνιστής, ίσως από τους τελευταίους μεγάλους, ο Λάκης Σάντας ή αλλιώς "το έτερον ήμισυ του Μανώλη Γλέζου" δυστυχώς μας άφησε καιρούς σε ηλικία 89 ετών!
Είχα την τύχη και την τιμή, να συνεργαστώ τρεις φορές μαζί του: μια για την από κοινού συνέντευξη με τον Μανώλη Γλέζο στο περιοδικό "Εικόνες" το 2000, μια για τα "Επίκαιρα" το 2010 και μια για το "Έχει Γούστο" το 2009 {πιθανότατα θα προβληθεί Δευτέρα στην ίδια εκπομπή}.

Ήταν για μένα ένα όνειρο ζωής, δυο αγωνιστές της αντίστασης και δη που έκαναν ρεζίλι τους Γερμανούς, να μου αφηγούνται όλα εκείνα τα ηρωϊκά γεγονότα, όχι σε τυχαίους τόπους, αλλά στον ιστό της σημαίας στην Ακρόπολη {Οκτώβριος 2000 Εικόνες} στο ΄Γ Νεκροταφείο και έπειτα στα κρυσφήγετά τους που εκείνη την εποχή κρύβονταν!
Στην τελευταία συνέντευξη μάλιστα που μου παραχωρούσε ορθά κοφτά και χωρίς να μασάει τα λόγια του έλεγε: οι Γερμανοί δεν πρέπει να μιλάνε. Μας χρωστούν, δεν τους χρωστάμε.
Και έτσι είναι!
Δυστυχώς όμως. Φωνές Σαν του Λάκη Σάντα, του αγωνιστή και πατριώτη θα λείψουν!

Νίκος Νικόλιζας