O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΕΠΕΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΤΣΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ...

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικόλιζας
Ένα ακόμα ελικόπτερο τύπου απάτσι, έπεσε σήμερα στις 10.40 το βράδυ στην περιοχή του Βιολογικού καθαρισμού Μεγάρων, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα. Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια επιστροφής του ελικοπτέρου, όταν οι δύο χειριστές διαπίστωσαν πως οι ενδείξεις στο εσωτερικό έδειχναν ότι το ελικόπτερο καιγόταν {στον αέρα}. Αμέσως ο ψύχραιμος χειριστής-διοικητής το προσγείωσε στην περιοχή κοντά στο βιολογικό και αμέσως μετά το ελικόπτερο κάηκε ολοσχερώς.
Στην περιοχή από τους πρώτους που έσπευσαν ήταν η εφημερίδα μας "Νέα Πνοή" με ρεπόρτερ εμένα, ενώ μετά παό μερικά λεπτά η περιοχή περιφρουρήθηκε ασφυκτικά από ασφάλεια, αστυνομία και στρατό. Η "Νέα Πνοή" ως όφειλε ενημέρωσε αμέσως τν πολιτική ηγεσία του τόπου {Δήμαρχο και αντιδήμαρχο} οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο. Παράλληλα έδινε συνεχείς ανταποκρίσεις στον συνάδελφο Γιάννη Παπαγιάννη και στο Αποκαλυπτικό Δελτίο, καθώς και στην συνάδελφο Νατάσσα Βαρελά. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το ελικόπτερο πέρασε από την περιοχή φλεγόμενο και μετά προσγειώθηκε.
Είναι το δεύτερο περιστατικό που συνέβη στην περιοχή μας μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και σε ελικόπτερα απάτσι, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου σύντομα θα ανοίξει μεγάλο θέμα για απομάκρυνση του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου από την περιοχή και όχι μόνο!