O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων


Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α



Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι στο σχέδιο της κυβέρνησης για συγχώνευση των Δ.Ο.Υ. συμπεριλαμβάνεται και η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Μεγάρων και η μεταφορά της στην Ελευσίνα. Το έγκλημα που έχει αρχίσει εδώ και χρόνια με την απομάκρυνση όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών (Επιθεώρηση Εργασίας , Αγροφυλακή , ΔΕΗ …) από τα Μέγαρα και μεταφορά τους στην Ελευσίνα , συνεχίζεται.

Δεν λέμε όχι στη συγχώνευση αν κρίνεται απαραίτητη για την μείωση των δημοσίων δαπανών , λέμε όμως ότι η ιστορική πόλη των Μεγάρων και πρωτεύουσα της επαρχίας Μεγαρίδος , δικαιούται να φιλοξενήσει την έδρα της νέας διευρυμένης Δ.Ο.Υ.. Και λέμε δικαιούται γιατί είναι ο μεγαλύτερος Δήμος της Δυτικής Αττικής με πληθυσμό 37000 μόνιμους κατοίκους μαζί με τη Ν. Πέραμο(Απογραφή 2001) και την καλοκαιρινή περίοδο ξεπερνά τους 60.000 κατοίκους (με τους παραθεριστές), έκταση 325 τετρ. χιλιόμετρα (ένας από τους 3 μεγαλύτερους δήμους της χώρας) και έχει 4.000 επιχειρήσεις.

Αυτό που δεν διαθέτουν τα Μέγαρα , είναι βουλευτές , υπουργούς και αντιπροέδρους των εκάστοτε κυβερνήσεων για να υποστηρίξουν την πόλη. Διαθέτουν όμως έναν λαό που έχει αποδείξει ότι όποτε χρειαστεί να διεκδικήσει το δίκιο του ξεσηκώνεται , μάχεται και κερδίζει.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων εκφράζοντας την αντίθεσή του , διοργανώνει ΚΑΤΑΛΗΨΗ της Δ.Ο.Υ. Μεγάρων την Παρασκευή 3 Ιουνίου από τις 8 έως τις 10 το πρωί , αρχίζοντας έναν αγώνα με σκοπό να προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθούμε καμία άλλη υποβάθμιση της πόλης μας.

Μαζί μας είναι η ηγεσία του Δήμου , όλοι οι φορείς της πόλης και σύσσωμος ο λαός των Μεγάρων.
  • ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ !
  • Η Δ.Ο.Υ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ !