O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

Ο δήμαρχος Μεγαρέων πραγματοποίησε επίσκεψη, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011, στο τοπικό αεροδρόμιο της αεροπορίας στρατού, 2ο ΣΥΑΣ όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διοικητή συνταγματάρχη Ν. Μπαριτάκη καθώς και με τον ομόλογό του ταξίαρχο Σ. Σαλωνίτη διοικητή της 1ης ΤΑΞΑΣ με έδρα το Στεφανοβίκειο Βόλου.

Η σημαντική αυτή συνάντηση του δημάρχου με ανώτατους αξιωματικούς της αεροπορίας στρατού πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και εκατέρωθεν διάθεσης για ομαλή, εποικοδομητική και επωφελή συνύπαρξη.

Με αφορμή το πρόσφατο συμβάν της πτώσης του πολεμικού ελικοπτέρου Απάτσι κοντά σε κατοικημένη περιοχή ετέθη από τον δήμαρχο ζήτημα επικινδυνότητας των πτήσεων ελικοπτέρων πάνω από κατοικημένες περιοχές. Μετά από συζήτηση, το συγκεκριμένο πρόβλημα έγινε κατανοητό και οι δύο αξιωματικοί αποδέχτηκαν και γνωστοποίησαν στον κ. Μαρινάκη ότι στο μέλλον η ακτίνα πτήσεων μεταφέρεται εκτός πόλης καθώς και το ύψος των πτήσεων θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. Αφενός για να μην κινδυνεύουν οι κατοικημένες περιοχές αφετέρου να μην προκαλείται όχληση από τον θόρυβο των αεροσκαφών.

Τα δύο μέρη συζήτησαν επίσης για μια σειρά θεμάτων παραχώρησης αμοιβαίων διευκολύνσεων.

Για την σχεδιαζόμενη χάραξη νέου δρόμου στα όρια του στρατοπέδου με σκοπό την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Πάχης το συγκρότημα αεροπορίας στρατού (ΣΑΣ) θα διαθέσει το οικείο αρχείο τοπογραφικών διαγραμμάτων στις υπηρεσίες του δήμου ώστε να υπάρξει ενημέρωση και συντονισμός ενεργειών για την υλοποίηση του έργου.

Το ΣΑΣ θα εξετάσει ευμενώς το αίτημα του δήμου προκειμένου να παραχωρήσει την χρήση των υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων σε μη κερδοσκοπικούς αθλητικούς συλλόγους.

Το ΣΑΣ θα συνδράμει στην πρωτοβουλία την οποία έχει αναπτύξει ο δήμος για την συλλογή των αδέσποτων ζώων και την προώθησή τους σε κατάλληλα κέντρα προστασίας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου.

Ο δήμος Μεγαρέων θα διευκολύνει τη διακίνηση στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΣΑΣ προσαρμόζοντας τα δρομολόγια των δημοτικών λεωφορείων.

Ο δήμος Μεγαρέων θα βοηθήσει στην καθαριότητα και αποψίλωση των χώρων του ΣΑΣ, θα κατασκευάσει πεζόδρομο παράλληλα με τον μανδρότοιχο του ΣΑΣ ώστε να περπατούν οι πεζοί με ασφάλεια και να μην είναι υποχρεωμένοι να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα.

Μετά την σημαντική συζήτηση έγινε περιήγηση στον χώρο του στρατοπέδου και η συνάντηση έληξε με αναλυτική περιγραφή, εκ μέρους του διοικητή, των δράσεων των μονάδων του ΣΑΣ στο χώρο του αμφιθεάτρου.

Εξερχόμενος ο κ. δήμαρχος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Δηλώνω πολύ ικανοποιημένος από την σημερινή συνάντηση γιατί είχε ιδιαίτερο περιεχόμενο και τα αποτελέσματά της είναι αυτά που ανέμενε ο Μεγαρικός λαός μετά το τελευταίο περιστατικό.

Εκτός αυτού, η συνάντηση, ελπίζω ότι θα αποτελέσει την συνέχεια μιας εύρυθμης συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών η οποία είναι δυνατόν να καταστεί εξαιρετικά επωφελής για την Μεγαρική κοινωνία αλλά και για το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του στρατοπέδου.