O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ενημέρωση από την Συντονιστική για τις ιχθυοκαλλιέργειες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

syntonistikiepitropi@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 9.1.2012

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή απέστειλε επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και τους επικεφαλής των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και την Ευρωβουλή, ζητώντας τους συνάντηση και ανάληψη θεσμικών ενεργειών με αντικείμενο την απόσυρση της ΚΥΑ του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών. Από τους επικεφαλής των κομμάτων ζητήθηκε επίσης να ενημερώσουν εγγράφως την Επιτροπή και τους κατοίκους των θιγόμενων περιοχών για τις θέσεις τους αναφορικά με το αίτημα για απόσυρση της ΚΥΑ. Μέχρι σήμερα, μόνον η Δημοκρατική Συμμαχία, το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν δηλώσει τη θέση τους υπέρ των αιτημάτων της Επιτροπής. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν απαντήσει ακόμα στα ερωτήματα που έχει υποβάλει επανειλημμένα η Επιτροπή, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει καμία θεσμική ενέργεια για την απόσυρση της ΚΥΑ, πλην της ερώτησης του βουλευτή, κ. Λ. Αυγενάκη και της αναφοράς των βουλευτών κ. Δ. Μανωλάκου, κ. Ν. Μωραϊτη και κ. Στ. Σκοπελίτη.

Ρωτάμε και πάλι (πριν δώσουμε την απάντηση μόνοι μας): όσοι δεν απαντάνε είναι υπέρ του Χωροταξικού;

Τέλος ενημερώνουμε τα μέλη μας και τους κατοίκους των περιοχών μας, ότι προς μεγάλη μας απογοήτευση, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση ούτε από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ούτε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στους οποίους έχουμε απευθύνει αλλεπάλληλες κατεπείγουσες εκκλήσεις να συμπράξουν στον αγώνα μας.
Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ λήγει σε τέσσερις μέρες και οι θεσμικοί υπερασπιστές του περιβάλλοντος και του τουρισμού σφυρίζουν αδιάφορα…