O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Έντονη Διαμαρτυρία του Δήμου Μεγαρέων για τον καθορισμό αγκυροβολίου στην Πάχη

Ο δήμος Μεγαρέων απέστειλε το παρακάτω έγγραφο προς τους βουλευτές της περιφέρειας Αττικής, τους καλεί να συστρατευτούν στον αγώνα του δήμου και να ζητήσουν από τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή να ανακαλέσει την υπ’ αριθμόν 2121/26/2011 απόφασή του που αφορά την έγκριση του Ειδικού Κανονισμού Λιμένα Πειραιά με αριθμό 190 «Καθορισμός αγκυροβολίας στην θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Μεγάρων- Δυτικά Ν. Σαλαμίνας».

Θέμα: Έντονη Διαμαρτυρία του Δήμου Μεγαρέων για τον καθορισμό αγκυροβολίου στην Πάχη

Ο Δήμος Μεγαρέων διαμαρτύρεται εντονότατα για την υπογραφή και την έγκριση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή του Ειδικού Κανονισμού Λιμένα Πειραιά με αριθμό 190 «Καθορισμός αγκυροβολίας στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Μεγάρων- Δυτικά Ν. Σαλαμίνας».

Για μία ακόμη φορά στην κεντρική Διοίκηση έκλεισαν τα αυτιά τους, δεν άκουσαν και δεν έδωσαν καμία σημασία στις προτάσεις του Δήμου Μεγαρέων, στην υπ’ αριθμόν 66/2011 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και στις προτάσεις συλλόγων και φορέων της περιοχής μας.

Ο κ. Παπουτσής ενέκρινε τον καθορισμό ενός αγκυροβολίου στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Μεγάρων, μπροστά από τον οικισμό της Πάχης, που δεν πληροί ούτε στο ελάχιστο τους κανονισμούς και τους όρους ασφαλείας, αφού απέχει μόνο ένα (1) μίλι περίπου από την ακτή και όχι την ασφαλή απόσταση των τριών (3) μιλίων τουλάχιστον.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα, αφού το αγκυροβόλιο έγινε για να εξυπηρετεί την προβλήτα εκφόρτωσης αργού πετρελαίου και το σταθμό αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στη νήσο Ρεβυθούσα, δύο δράσεις που σαφώς υποβαθμίζουν την περιοχή μας, χωρίς όμως να έχουμε τα αντίστοιχα αντισταθμιστικά οφέλη από πετρελαιοειδή και Ρεβυθούσα. Η περιοχή μας δεν έχει ανάγκη από αγκυροβόλια πετρελαιοφόρων και υγραεριοφόρων δεξαμενοπλοίων, αλλά από έργα που θα φέρουν την ανάπτυξη και που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα, γιατί η κεντρική Διοίκηση αποφάσισε για το αγκυροβόλιο χωρίς να ρωτήσει το Δήμο Μεγαρέων και τα αρμόδια όργανά του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Δημάρχου Ιωάννη Μαρινάκη, με την υπ’ αριθμόν 411/2011 απόφαση του, αποφάσισε να υποβάλει αίτηση ακύρωσης και αναστολής στα αρμόδια δικαστήρια κατά της υπ’ αριθμόν 2121/26/2011 απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (ΦΕΚ 272/τ.Β’/18.11.2011).

Σας γνωρίζουμε ακόμη ότι στην περίπτωση που δεν ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση, ο Δήμος θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής να συστρατευτούν στον αγώνα μας και να ζητήσουν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή να ανακαλέσει την υπ’ αριθμόν 2121/26/2011 απόφασή του που αφορά την έγκριση του Ειδικού Κανονισμού Λιμένα Πειραιά με αριθμό 190 «Καθορισμός αγκυροβολίας στην θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Μεγάρων- Δυτικά Ν. Σαλαμίνας».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ