O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

...έτσι για να μην απομείνει τίποτα!...


Σε πηγή του "κακού" εξελίσεται η Ρεβυθούσα. Μετά την συνεχή μόλυνση απο αέρος με αποκορύφωμα την αιθαλομίχλη του καλοκαιριού, μετά την συνεχή βοή που δημιουργούν οι γεννήτριες παραγωγής ρεύματος που μεταφέρεται μέχρι την Πάχη και την Βαρέα μη αφήνοντας να κοιμηθεί κανένας, ήλθε και το αγκυροβόλιο για να εξυπηρετούνται τα τεράστια LNG που σχεδιάζεται να δένουν και να εξυπηρετούν την νέα δεξαμενή που ετοιμάζουν να κατασκευάσουν εκτός κάθε προδιαγραφής ασφαλείας, πάνω στα μπάζα που έριξαν απο τον εκβραχισμό για τις δύο υπάρχουσες. Το αγκυροβόλιο αυτό που υπέγραψε ο φίλος του λαού και λάτρης του περιβάλλοντος υπουργός Χρήστος Παπουτσής (που βεβαίως δεν μένει εδώ που υπογράφει την καταστροφή και τον ενδεχόμενο θάνατο μας απο μόλυση η ατύχημα) θα φιλοξενεί κάθε βδομάδα και μερικές ατομικές βόμβες όπως πολύ σωστά μας ενημέρωσε τα Χριστούγεννα η nisea natura αλλά και το vourkari έχει αναδείξει πρόσφατα. Και όλα αυτά για να πουληθούν σε κάποιους ιδιώτες που θα ισοπεδώσουν την περιοχή.
Με απογοήτευση βλέπουμε την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με αμηχανία και αδιαφορία το τέλος. Τέλος στην όποια ποιότητα ζωής μας είχε απομείνει, τέλος σε κάθε αξία στις περιουσίες μας, τέλος σε κάθε προσδοκία για τουριστική ανάπτυξη. Και οι τοπικοί "άρχοντες" ανύπαρκτοι, πλήν της Ένωσης πολιτών και των Ενεργών Πολιτών που αρθρώνουν λόγο αλλά στου κουφού την πόρτα χτυπούν η εκείνου που έχει λόγους να μην ακούει...
Σας επισυνάπτουμε την απόφαση που δημιουργεί το βουητό στην Πάχη και την Βαρέα για να γνωρίζετε την πηγή του θορύβου που έχει τρελάνει όλη την περιοχή.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι τα ιχθυοτροφεία. Ετσι απλά για να μην απομείνει τίποτα.

perivalon megaridos