O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων με συγκέντρωση και πορεία στη Λίμνη Κουμουνδούρου, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 στις 11.00 πμ





Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων με συγκέντρωση και πορεία στη Λίμνη Κουμουνδούρου, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 στις 11.00 πμ

Σε μια εποχή που τα περιβαλλοντικά ζητήματα φαίνεται να παίρνουν τον αριθμό μηδέν στην ατζέντα των πολιτικών προτεραιοτήτων, εμείς επιμένουμε, συνεχίζουμε και διαδηλώνουμε! Επιμένουμε να διακηρύττουμε ότι η κρίση που βιώνουμε είναι ταυτόχρονα οικονομική, πολιτική και οικολογική. Ότι η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πολυπαραγοντική. Ότι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε είναι μια κατάσταση που δεν αναστρέφεται όταν δημιουργηθεί, και γι’ αυτό πρέπει πάση θυσία και με όλα τα μέσα να την αποτρέψουμε!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, συμμετέχουμε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας με κεντρικό αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας και αναβάθμισης των υγροβιότοπων της Δυτικής Αττικής.

Ο υγροβιότοπος του Βουρκαρίου Μεγάρων, η λίμνη Κουμουνδούρου και ο παντελώς ξεχασμένος υγροβιότοπος της Ψάθας είναι ότι έχει απομείνει από το πάλε ποτέ πλούσιο υγροβιοτοπικό περιβάλλον της Δυτικής Αττικής. Και οι τρεις αυτοί υγρότοποι βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο όχι μόνο υποβάθμισης αλλά και εξαφάνισης, χωρίς καμία σοβαρή κρατική μέριμνα και χωρίς κανένα νομικό «δίχτυ προστασίας».

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριο και αποτελεσματικό όταν είναι να νομοθετήσει για τις ιχθυοκαλλιέργειες που υποβαθμίζουν τα παράλιά μας, ταυτόχρονα όμως ράθυμο και δυσκίνητο όταν βρίσκεται μπροστά στο καθήκον να νομοθετήσει για την προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων που βρίσκονται στην “πίσω αυλή” της Αθήνας.

Επιμένουμε λοιπόν και διαδηλώνουμε! Ξέροντας ότι μόνο η πίεση των πολιτών μπορεί να αφυπνίσει διαδικασίες και να υπενθυμίσει στην Κεντρική εξουσία το ρόλο και τις υποχρεώσεις της! Μαζί με τους φίλους που αγωνίζονται για την λίμνη Κουμουνδούρου, διαδηλώνουμε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, στις 11.00 πμ στη Λίμνη: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ - Η ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - Ο ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΨΑΘΑΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ,

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ & ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ!


Γιορτάζουμε την

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2012

με συγκέντρωση και πορεία

στη Λίμνη Κουμουνδούρου

το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 11.00 πμ