O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παραιτήθηκε το επιτελείο του ΟΡΣΑ!!!!!

[Γιάννης Πολύζος, ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ), Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος, πρώην Αντιπρύτανης και Καθηγητής ΕΜΠ, Δ/ντης Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος]


Παραιτήθηκε το επιτελείο του ΟΡΣΑ!!!! -
"Οι αντιπεριβαλλοντικές μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές είναι οι πραγματικοί λόγοι των παραιτήσεων".


Παραιτήθηκαν από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας/ΟΡΣΑ τα μέλη: α) Γιάννης Πολύζος, Πρόεδρος (Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος, καθηγητής ΕΜΠ), β) Δανάη Αντωνάκου, Αντιπρόεδρος (Αρχιτέκτων και πρώην Αντινομάρχης Αθήνας), και γ) Μαρία Μαντούβαλου μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος, καθηγητής ΕΜΠ), η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε και τo γενικότερο συντονισμό στη συγγραφή του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας - Αττικής 2021.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων δημοσιογραφικών κύκλων "οι παραιτηθέντες στις επιστολές τους εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αττική δεν έχει ακόμα θεσμοθετηθεί με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)."

Βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, το γεγονός ότι το νέο ΡΣΑ δεν έχει ακόμα θεσμοθετηθεί οφείλεται στη μνημονιακή κυβέρνηση που στην πραγματικότητα υλοποιεί μια καταστροφική πολιτική για το αστικό περιβάλλον.
Το, αν και "κουτσουρεμένο" από τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκη αρχικό Ρυθμιστικό Σχέδιο, δεν ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πολιτική αυτή του ξεπουλήματος και της τσιμεντοποίησης των πάντων.

Δεν είναι τυχαία ούτε η παραίτηση της κας Θεοδότας Νάτσου, που προηγήθηκε των τριών προσφάτων παραιτήσεων. Η κα Θεοδότα Νάτσου (συντονίστρια της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του WWF Hellas) είχε υποβάλει την παραίτησή της από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΡΣΑ στις 13/1/2012 επικαλούμενη "αρνητικές εξελίξεις στην περιβαλλοντική νομοθεσία".

Για πληρέστερη ενημέρωση και το πλήρες άρθρο ανατρέξτε στο: www.xpolis.blogspot.com/2012/03/blog-post_18.html


Πηγή: ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου (www.xpolis.blogspot.com)