O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
E-mail: gt@megara.gr
Αρ.ΔΤ: 0075 - 26/03/2012

Θέμα: Κοινή συνεδρίαση Δ.Σ. Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγάρων

Τα Δημοτικά Συμβούλια Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγάρων συνεδρίασαν σε κοινή συνεδρίαση – διαβούλευση στο δημαρχείο Μάνδρας – Ειδυλλίας την 21/3/2012.
Θέμα της διάσκεψης: «Η διατύπωση απόψεων και παρατηρήσεων επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος του ρυθμιστικού σχεδίου Αττικής 2021 για θέματα που αφορούν την Δυτική Αττική και το Θριάσιο Πεδίο».

Η συγκεκριμένη δράση υπήρξε αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας των προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Δυτικής μετά από προτροπή του κ. Θωμά Κεφαλόπουλου, προέδρου του ΔΣ Μεγάρων.

Οι πρώτες 2 συνεδριάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα δημαρχεία Ελευσίνας και Μεγάρων, είχαν ως θέμα τη διαμόρφωση του πλαισίου το οποίο θα οδηγούσε τους 4 Δήμους σε κοινές – συνεργειακές δράσεις.

Στην προκείμενη διαβούλευση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, Μάνδρας – Ειδυλλίας Γιώργος Δρίκος και Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης ενώ τον Δήμο Ελευσίνας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λινάρδος.
Επίσης παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων Γ. Τσόκας, Ασπροπύργου, Β. Αγριμάκης, Ελευσίνας, Παν. Τσιάμος, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Θ. Κεφαλόπουλος Μεγάρων.
Καθώς και πολλά μέλη των εμπλεκομένων Δημοτικών Συμβουλίων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το ζήτημα του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής χαρακτηρίστηκε απ’ όλες τις πλευρές ως πρωταρχικής σπουδαιότητας πλαίσιο στο οποίο βασίζεται η τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Με στόχο την αλλληλοενημέρωση παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των Δήμων στον Οργανισμό του Ρυθμιστικού Σχεδίου ενώ ταυτόχρονα έγινε κοινά παραδεκτό ότι οι τοπικές κοινωνίες και οι αιρετοί εκπρόσωποί τους πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο σε θέματα χωροταξικού σχεδιασμού και περιβάλλοντος. Τα δε όργανα της κεντρικής διοίκησης είναι αναγκαίο να λαμβάνουν πρωτίστως υπόψη αυτές τις απόψεις.

Εκ μέρους του Δήμου Μεγαρέον ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης, αφού χαιρέτισε την πρωτοβουλία των Προέδρων υπογράμμισε την ανάγκη για τέτοιες αρμοδιότητες να περάσουν στην Περιφέρεια όπου υπάρχει αμεσότητα και γνήσια έκφραση των επιθυμιών των τοπικών κοινωνιών.

Περίληψη της πρότασης του Δήμου μας παρουσίασε το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Αθηνά Βαλτά.
Εκτός του Δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γ. Κουμπέτσος και Αθ. Ζάλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πόπη Νικολάου και Αντώνης Χοροζάνης.

Προς την πραγματοποίηση της κοινής προσπάθειας και υλοποίηση της κοινής πρότασης, ο κάθε Δήμος θα συμμετέχει με ολιγομελή ομάδα εργασίας.

Το σύνολο των ομάδων εκπονήσουν και θα συνδιαμορφώσουν την πρόταση η οποία θα τεθεί προς έγκριση από τα οικεία Δημοτικά Συμβούλια.