O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Απολογισμός σεμιναρίου οδικής ασφάλειας 2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία στέφθηκε το σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε στις 5-7 Απριλίου 2012 στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων, από το τμήμα Τροχαίας Μεγάρων και την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων ΄΄Κούρος΄΄ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής ασφάλειας ΄΄Πάνος Μυλωνάς΄΄. Τα μέλη του Ι.Ο.ΑΣ. δίδαξαν σε περισσότερα από χίλια άτομα, κυρίως νεαρά παιδιά, την έννοια της οδικής ασφάλειας, την οδηγική συμπεριφορά, αλλά και την επιτακτική ανάγκη της χρήσης της Ζώνης Ασφαλείας. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε ήταν πρωτοπόρος για τα Ελληνικά δεδομένα και περιλάμβανε προσομοιωτή σύγκρουσης, προσομοιωτή οδήγησης, προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου και ειδικά γυαλιά προσομοίωσης επίδρασης από το αλκοόλ.

Στην επίσημη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7-4-12’, τίμησαν με την παρουσία τους το σεμινάριο οι: Δήμαρχος Μεγαρέων Κος Μαρινάκης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Κος Ζάλης Αθανάσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κύριοι Σταμούλης Γρηγόριος, Δέσκος Αναστάσιος, Δρένης Αθανάσιος, Πιλίλης Σωτήριος, ο Διοικητής της Tροχαίας Μεγάρων Αστυνόμος Κος Γκίκας Κων/νος, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων Υποπυραγός Κος Πετρίδης Πασχάλης μαζί με στελέχη της υπηρεσίας του, ο Διοικητής των νεοσυλλέκτων του ΚΕΕΔ Αντισυνταγματάρχης Κος Ζουμπούλης Δημ., ο πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων Κος Τουμπανιάρης Χρήστος, ο πρόεδρος του Eεξωραϊστικού συλλόγου Πευκενέα Μεγάρων Κος Παφτούνος Ιωάννης και άλλοι.

Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς του σεμιναρίου, χωρίς τους οποίους θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί το μεγάλο αλλά και πρωτοπόρο αυτό για την πόλη μας γεγονός, οι οποίοι είναι: Ο πρόεδρος Κος Αθανάσιος Δρένης και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ ως μέγας χορηγός, ο Κος Ανδριανός Μιχάλαρος και το Ι.ΚΤΕΟ Δυτικής Αττικής, οι σχολές οδηγών Μεγάρων και Νέας Περάμου των Κυρίων: Ιωάννη Μπέη, Γεωργίου Γκίνη, Νικολάου Μπαρούμα, Θεόδωρου Μιχάλαρου, Καλλιόπης Τσομπανίκου και Άκη Βλαχόπουλου, όπως επίσης και στον αντιδήμαρχο Κο Ρήγα Αντώνιο για την παραχώρηση επί τριημέρου της αίθουσας του κλειστού γυμναστηρίου του γυμνασίου όπου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο, τους σχολικούς φύλακες οι οποίοι εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην 24ωρη φύλαξη του εξοπλισμού, τους Εθελοντές του Κούρου που προσέφεραν καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου και φυσικά τον εμπνευστή της όλης διοργάνωσης Υπαρχιφύλακα Κο Γιαννόπουλο Σωτήριο.

Η επόμενη δράση κυκλοφοριακής αγωγής θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα και εν’ όψη του 6ου Ποδηλατικού Γύρου Μεγάρων, θα αφορά στην εκμάθηση ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου, για παιδιά μικρής ηλικίας.

Με τιμή για το Δ.Σ,


Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κατερινίτσας