O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Δελτία τύπου Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) υλοποιεί την πράξη «Υπηρεσία Υποστήριξης για τις ΜΜ εμπορικές επιχειρήσεις». Η πράξη είναι ενταγμένη στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (κωδ. ΟΠΣ: 296255) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).
Το πρόγραμμα στόχο έχει την υποστήριξη των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες και τις συνθήκες του δυσχερούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος που δημιουργείται από την τρέχουσα οικονομική κρίση και στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου 1 «Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για τις ΜΜ εμπορικές επιχειρήσεις» της παραπάνω πράξης, η ΕΣΕΕ θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε κρίσιμους για τη λειτουργία τους τομείς, όπως χρηματοοικονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, τεχνολογικά, προώθησης προϊόντων κ.λπ, στις εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας.
Για να συμμετάσχει μια μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Εμπορικών Μ.Μ.Ε. θα πρέπει να αποστείλει στην Ε.Σ.Ε.Ε. συμπληρωμένο το Έντυπο Αίτησης Συμμετοχής, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Όλες οι λεπτομέρειες και οι οδηγίες για τον τρόπο υποβολής μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΣΕΕ http://www.esee.gr/page.asp?ID=3901.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Σ.Μ. στο τηλέφωνο : 22960 24480.


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ – ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από τις συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειές μας, ένα πάγιο αίτημα των μελών μας τα τελευταία χρόνια οδεύει προς υλοποίηση. Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο περιλαμβάνεται διάταξη, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του OAEE να ζητήσουν την υπαγωγή τους σε μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν στην οποία υπάγονται. Το δικαίωμα αυτό παρέχεται εφόσον δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλονται οι δόσεις κανονικά και με συνέπεια.
Με το ίδιο νομοσχέδιο τίθεται σε εφαρμογή ένα άλλο πάγιο αίτημά μας, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών για όλους τους συνεπείς εργοδότες. Η μείωση θα είναι ύψους 5% και θα ισχύσει για τους εργοδότες που καταβάλλουν τη μισθοδοσία, τις εισφορές και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών ταυτόχρονα μέσω τραπεζών. Το σημαντικότερο σε αυτήν την νομοθετική εξέλιξη δεν είναι τόσο το ύψος της μείωσης, που είναι μικρό, αλλά αυτό καθαυτό το γεγονός ότι εισάγεται επιτέλους ο θεσμός της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών για τους συνεπείς εργοδότες. Είναι αυτονόητο ότι οι προσπάθειές μας από εδώ και πέρα θα ενταθούν στην κατεύθυνση της περαιτέρω και περισσότερο δραστικής μείωσης.
Για κάθε νεώτερη εξέλιξη σε σχέση με το ανωτέρω σχέδιο νόμου, θα σας κρατήσουμε ενήμερους.