O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Δελτία τύπου Δήμου Μεγαρέων κατά της δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών στα Μέγαρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αρ.ΔΤ: 0075/ 27-3-2012

Θέμα: Κέντρο Κράτησης Μεταναστών

Με αφορμή τις δημόσιες συζητήσεις για δημιουργία Κέντρων Κράτησης Μεταναστών στις Περιφέρειες της χώρας, ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης έστειλε έγγραφο προς τον περιφερειάρχη Αττικής Ιωάννη Σγουρό. Έγγραφο με το οποίο του γνωρίζει την 410/22-12-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία το Σώμα εκφράζει την ομόφωνη πλήρη αντίθεσή του στην κατασκευή τέτοιου Κέντρου στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.

Το έγγραφο του Δημάρχου:
Μέγαρα, 27 Μαρτίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 6932

Με αφορμή την ανακίνηση του θέματος της κατασκευής των Κέντρων Κράτησης Μεταναστών στις Περιφέρειες της χώρας μας, θέλω να σας επισημάνω ότι με την αρ. αποφ. 410/22.12.2011 την οποία σας επισυνάπτω, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι είναι αντίθετο και αρνείται οποιαδήποτε περαιτέρω υποβάθμιση στην περιοχή μας.
Οποιοδήποτε δε αντισταθμιστικό όφελος που πιθανόν προτάθει, δεν μπορεί να αλλάξει την απόφαση μας, αφού κύριο μέλημα είναι η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών μας.
Σας δηλώνω ότι ο λαός των Μεγάρων και της Νέας Περάμου θα αντιδράσει δυναμικά σε πιθανότητα εφαρμογής τέτοιου ενδεχόμενου στην περιοχή μας.

Αντίγραφο αποσπάσματος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων

Αριθ. Απόφασης 410/2011
Ελήφθη στη συνεδρίαση της 22-12-2011
................................
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομοφώνως
Α) Αντιτίθεται στην δημιουργία Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην περιοχή μας και δηλώνει ότι σε ένα τέτοιο ενδεόμενο ο Λαός των Μεγάρων θα αντιδράσει δυναμικά
Β) Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για τα περαιτέρω
................................



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αρ.ΔΤ: 0078/2-4-2012

Θέμα: Ξεκάθαρο «ΟΧΙ» του Δήμου Μεγαρέων στην ίδρυση Κέντρου Κράτησης Μεταναστών

«Να γίνει στην Κηφισιά»

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Μεγαρέων Ιωάννη Μαρινάκη προκάλεσε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, να εντάξει τη Δυτική Αττική και το Δήμο Μεγαρέων στις υποψήφιες περιοχές για εγκατάσταση κέντρου φιλοξενίας-κράτησης μεταναστών.


Συγκεκριμένα σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η δημιουργία τριών κέντρων κράτησης μεταναστών στην Αττική και
σε προσεχή του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα προτείνει τους χώρους για την εγκατάσταση των κέντρων αυτών.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ι. Μαρινάκης με παρέμβασή του στην συγκεκριμένη συνεδρίαση εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του στο ενδεχόμενο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε ο Δήμαρχος ούτε η τοπική Κοινωνία τη δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στο Δήμο Μεγαρέων.

Πολύ πριν από την δημοσιοποίηση του θέματος και την "εγρήγορση" της πολιτείας για την κατασκευή των κέντρων κράτησης μεταναστών, η Διοίκηση του Δήμου φρόντισε να θωρακίσει τη διεκδικητική δυνατότητα του Δημάρχου.
Στις 22-12-2011 το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Δημάρχου, ψήφισε ομόφωνα ενάντια στην οποιαδήποτε προσπάθεια για δημιουργία κέντρου κράτησης στο Δήμο, απόφαση την οποία επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Μεγαρέων στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, τονίζει ότι δεν μπορεί σε μία περιοχή που έχει υποστεί τα πάνδεινα, σε μία περιοχή που για χρόνια υποβαθμιζόταν, να επιτρέψουμε την περεταίρω υποβάθμισή της. Δεν μπορεί σε ένα Δήμο που ήδη:

1. Βρίσκονται οι εγκαταστάσεις σταθμού μεταφόρτωσης φυσικού αερίου
2. Την διαπερνά ο αγωγός των ΕΛΠΕ
3. Είναι εγκαταστημένες οι δεξαμενές των ΕΛΠΕ στο Πέραμα
4. Αποφασίζουν αυθαίρετα να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών στην Κακιά Σκάλα
5. Σχεδιάζουν να δημιουργήσουν αγκυροβόλιο στον κόλπο της Πάχης
6. Ταυτόχρονα απομακρύνουν υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως οι υπηρεσίες της ΔΕΗ, ΔΟΥ και σχεδιάζουν και την απομάκρυνση των υπηρεσιών του ΙΚΑ

να σχεδιάζουν νέα υποβάθμιση με κέντρα κράτησης μεταναστών ή δικαστικές φυλακές.