O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Ένωση Πολιτών: "Πρέπει να ξεσηκωθούνε οι πολίτες"


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, πως η κεντρική διοίκηση έχει σχεδιάσει για την περιοχή μας ό,τι το πιο ενοχλητικό, ρυπογόνο και επικίνδυνο. Έτσι, μετά την δημιουργία του αγκυροβολίου, για να σταθμεύουν δίπλα στην Πάχη τα τεράστια καράβια με τα επικίνδυνα φορτία (πετρέλαιο και υγροποιημένο φυσικό αέριο), μετά την έκδοση αδειών για την εγκατάσταση ιχθυοτροφείων, τα οποία θα ρυπαίνουν και θα καταστρέφουν τις παραλίες μας, ήρθε η σειρά για την λειτουργία κέντρου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, για το κτίσιμο δικαστικών φυλακών και ποιός ξέρει τι άλλο θα ακολουθήσει.
Βέβαια, η επιλογή της περιοχής του Δήμου Μεγαρέων για όλα τα παραπάνω, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν οι εγκαταστάσεις στην Ρεβυθούσα και ο αγωγός φυσικού αερίου, μόνο τυχαία δεν είναι. Όταν η κεντρική διοίκηση διαπιστώνει την αδράνεια, την υποχωρητικότητα και την ενδοτικότητα του Δημάρχου, επόμενο είναι να φέρει ό,τι χειρότερο (αγκυροβόλιο, ιχθυοτροφεία, κέντρο λαθρομεταναστών, κλπ.) και ταυτόχρονα να πάρει από την πόλη ό,τι καλύτερο (Εφορία, ΙΚΑ, κλπ.).
Όταν προσπαθούσα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να πείσω τον Δήμαρχο, πως πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά για το θέμα του αγκυροβολίου, αυτός με έντονο και επιθετικό ύφος φώναζε: «Δεν πρόκειται να γίνει αγκυροβόλιο, πάρτε το χαμπάρι». Γιατί άραγε και πώς το έλεγε αυτό; Το αγκυροβόλιο έγινε βέβαια.
Όταν προσπαθούσα να τον αφυπνίσω, διότι έβλεπα, πως πλησίαζε η ώρα για την εγκατάσταση των ιχθυοτροφείων, ο Δήμαρχος αντί να κάνει ενέργειες και να κινητοποιήσει τους πολίτες, για να αποτρέψει την εγκατάστασή τους, στρεφότανε έξαλλος εναντίον μου λέγοντας ωρυόμενος: «Λες ψέματα και κινδυνολογείς». Γιατί άραγε τα έλεγε αυτά; Αφού γνώριζε, ότι το θέμα των ιχθυοτροφείων προχωρούσε. Πότε αντέδρασε εναντίον των ιχθυοτροφείων; Όταν το θέμα είχε λήξει και είχε πλέον υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από οκτώ (8) Υπουργούς.
Σε σύσκεψη, που έγινε με τους Δημάρχους της περιοχής παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλου και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή για το θέμα δημιουργίας κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών, η στάση του κ. Μαρινάκη ήταν διφορούμενη, όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Δρίκος («Επικαιρότητα», 11 Ιανουαρίου 2012).
Μετά από τα παραπάνω γίνεται πλέον αντιληπτό, γιατί υποβαθμίζεται συνεχώς η περιοχή μας. Και είναι εύκολο, να αντιληφθεί ο καθένας, τι θα συμβεί, εάν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός και δημιουργηθεί κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών και κτισθούν δικαστικές φυλακές, για να μεταφερθούν αυτές του Κορυδαλλού.
Για τις φυλακές είναι αρκετό, να τονισθεί τούτο. Εάν ήταν στοιχείο θετικό και ευνοούσε την ανάπτυξη μιας περιοχής, δεν θα έκαναν σκληρό αγώνα επί χρόνια οι κάτοικοι του Κορυδαλλού, για να τις εκδιώξουν από την περιοχή τους. Αυτοί γνωρίζουν πρακτικά (και όχι θεωρητικά, όπως κάποιοι δικοί μας) τι σημαίνει λειτουργία φυλακής σε μια περιοχή και ποίες οι επιπτώσεις της στην ζωή των κατοίκων.
Και επειδή κάποιοι μπορεί να ρωτήσουν, γιατί είμαστε συνεχώς αρνητικοί, η απάντηση είναι απλή και εύκολη. Διότι συνεχώς φέρνουν στην περιοχή μας, ό,τι δεν δέχονται οι «καλές περιοχές».
Θα λέγαμε ΝΑΙ αβίαστα, εάν συγκεντρώνανε όλες τις οικονομικές εφορίες της Δυτ. Αττικής στην πόλη μας. Αντί αυτού διώχνουν και αυτή που έχουμε.
Θα λέγαμε ΝΑΙ αβίαστα, εάν η πόλη μας γινότανε το κέντρο για το ΙΚΑ της Δυτ. Αττικής. Αντί αυτού διώχνουν και αυτό που έχουμε.
Θα λέγαμε ΝΑΙ αβίαστα, εάν κατασκευάζανε μαρίνα τουριστικών σκαφών στην παραλία μας. Αυτοί όμως δημιουργήσανε αγκυροβόλιο.
Θα λέγαμε ΝΑΙ αβίαστα, εάν λειτουργούσανε στην περιοχή μας έστω και ένα τμήμα μιας σχολής ΑΕΙ ή ΤΕΙ, για να έχει και η πόλη μας φοιτητές όλο το χρόνο. Αυτοί όμως θέλουν να μας φέρουνε λαθρομετανάστες.
Είναι βέβαια μεγάλη η ευθύνη του Δημάρχου, που δεν αντιστέκεται αποφασιστικά και σθεναρά, με κινητοποιήσεις και δράσεις ουσίας, στην συνεχή υποβάθμιση της περιοχής με την απομάκρυνση των υπηρεσιών (οικονομική εφορία, ΙΚΑ, κλπ.) και την έλευση ρυπογόνων, ζημιογόνων και επικίνδυνων δραστηριοτήτων (αγκυροβόλιο, ιχθυοτροφεία και ίσως κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, δικαστικές φυλακές, κλπ.).
Ήρθε λοιπόν η ώρα, να ξεσηκωθούνε οι πολίτες και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε δυναμικά και αποφασιστικά αυτά, που δικαιούνται η περιοχή μας και ο Δήμος μας.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»