O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πρωτοπόρα έκθεση τεχνολογικών έργων στο 1ο Γυμνάσιο Μεγάρων




Εκδήλωση στο πλαίσιο των μαθημάτων της Τεχνολογίας και των Καλλιτεχνικών πραγματοποιήθηκε από το 1ο Γυμνάσιο Μεγάρων «Ευκλείδειο» την Δευτέρα 14 Μαΐου 2012
η οποία περιλάμβανε έκθεση κατασκευασμάτων από ομάδες μαθητών στα πλαίσια των μαθημάτων της Τεχνολογίας και των Καλλιτεχνικών. Πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό γυμναστήριο του Σχολείου και συνδυάσθηκε με την «Ημέρα Κρέπας» (jour de crêpes) στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γαλλικής Γλώσσας και της Οικιακής Οικονομίας.

Ο συνδυασμός των δύο δράσεων πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης των μαθημάτων, της βιωματικής μάθησης και των καινοτόμων δράσεων οι οποίες αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές του Νέου Σχολείου.

Στο μάθημα της Τεχνολογίας, οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή κ. Κώστα Μπέη καθώς και των συναδέλφων του Μαρίας Κουκουβά και Βασιλικής Λαμπράκου του μαθήματος των Καλλιτεχνικών, κατασκεύασαν ομοιώματα τεχνολογικών αντικειμένων τα οποία και εξέθεσαν σε κοινή θέα.

Η φετινή εκδήλωση συνδυάσθηκε με την αναφορά στο Γαλλικό θρησκευτικό έθιμο να παρασκευάζονται κρέπες την 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της Υπαπαντής, σε ένδειξη συμβολισμού αγνότητας. Έτσι λοιπόν και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των εργασιών παρασκευάζονταν κρέπες, συνδυάζοντας στοιχεία του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας.
Την ιδέα της παρασκευής κρέπας είχε η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Μαίρη Βασίλαινα καταβάλλοντας προσπάθεια να φέρει τους μαθητές της κοντά στην Γαλλική κουλτούρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Αντώνης Ρήγας ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα παιδείας.

Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων είναι κ. Γιώργος Τσέλλος ενώ συμμετοχή στο δημιουργικό – καλλιτεχνικό τμήμα της εκδήλωσης είχε ο κ. Σωτήρης Ξάνθης ιδιοκτήτης της εταιρείας δημιουργικού σχεδίου και γραφικών τεχνών Intervention, ενώ σημαντική βοήθεια στην διοργάνωση προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.




Πηγή: www.megara.org