O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ


ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΪ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΤΑ.

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΗΔΗ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΚΑΤΩ ΑΛΩΝΙ" ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΚΛΩΒΩΝ) ΜΕ ΠΛΩΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΧΗ.



Σχόλιο εκ των blogger του Βουρκαρίου:

Η σχετική επίσημη ανακοίνωση ότι σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιείτο η κινητοποίηση του Δήμου μας ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες ειπώθηκε δια στόματος του Δημάρχου Μεγαρέων μόλις την Τετάρτη το βράδυ, ως προ ημερησίας διάταξης θέμα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μάλιστα η μορφή της αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία της δεν είχαν ακόμα τότε αποφασιστεί και γι' αυτό συμπληρωματικά γνωστοποιήθηκε στο σώμα πως όλοι οι τοπικοί φορείς από τη μια, θα ενημερώνονταν τηλεφωνικά σε επόμενο στάδιο από την Διοίκηση του Δήμου και οι πολίτες από την άλλη, με σχετική ανακοίνωση μέσω του δημοτικού αυτοκινήτου που είναι εφοδιασμένο με μεγαφωνική εγκατάσταση.
Μέχρι όμως και χθες το απόγευμα (δηλ. Πέμπτη μεσημέρι) οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων δεν είχαν ακόμα ενημερωθεί όπως ούτε φυσικά και κανείς από τους τοπικούς φορείς!!;;

Η εμπειρία δείχνει ότι αν επιθυμείς να έχεις επιτυχία και μαζική συμμετοχή σε τέτοιου είδους δυναμικές κινητοποιήσεις εναντίωσης και διαμαρτυρίας θα πρέπει προηγουμένως να προβείς σε σωστή οργάνωσή τους και αν μη τι άλλο να τις δημοσιοποιήσεις εγκαίρως χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα. Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε...
Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι αν και αργοπορημένα όσο και ελλιπώς οργανωμένα (τουλάχιστον από πλευράς δημοσιοποίησης και πληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας) είναι θετικό που ο Δήμος Μεγαρέων προβαίνει επιτέλους σε δυναμικές αντιδράσεις που ομόφωνα είχαν αποφασιστεί εδώ και καιρό στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην είναι μόνο για το "θεαθήναι"...