O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Δελτίο τύπου: Κινητοποιήσεις για τις ιχθυοκαλλιέργειες



ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0120 / 26-06-2012



Θέμα: Κινητοποιήσεις για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης καλούν τους πολίτες του Δήμου να συμμετάσχουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις που διοργανώνει ο Δήμος, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στην θέση "Κάτω Αλώνι" Μεγάρων.

Η Διοίκηση του Δήμου ανακοινώνει στους Δημότες, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα προετοιμάζει δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού στo ύψος όπου προγραμματίζεται η λειτουργία των ιχθυοκαλλιεργειών και ταυτόχρονα σε συνεργασία με τους συλλόγους των επαγγελματιών ψαράδων της πόλης θα προχωρήσει σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων.

Οι κινητοποιήσεις αποτελούν την κορύφωση των δράσεων που έχει αναλάβει ο Δήμος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή στη νέα Διοίκηση του Δήμου η πρόθεση του επιχειρηματία να προχωρήσει στις εργασίες για την εγκατάσταση των ιχθυοκαλλιεργειών.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση:

• Κατήγγειλε την έναρξη των εργασιών από την πρώτη στιγμή στις αρμόδιες αρχές.
• Κατατέθηκε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
• Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στο γραφείο του Δήμαρχου με τους επικεφαλής των Συνδυασμών όλων των Δημοτικών Παρατάξεων και το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει κοινή και οργανωμένη αντίδραση και συντονισμός των δράσεων.
• Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, σε επιτόπια αυτοψία στο χώρο, επικοινώνησε με την Εισαγγελία για να καταγραφεί επίσημα η διαμαρτυρία και για τη διαδικασία που ακολουθεί η εταιρεία αλλά επίσης και να ενημερώσει για την αρνητική στάση του Λιμεναρχείου Ελευσίνας στις επίσημες καταγγελίες του Δήμου για τις έναρξη των εργασιών.
• Σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια, ο Δήμαρχος Μεγαρέων παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να λειτουργήσει η εγκατάσταση και έλαβε τη στήριξη της Αντιπεριφερειάρχου κ. Σταυρούλας Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ι. Μαρινάκης, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να αποτρέψει τη λειτουργία της εγκατάστασης και καλεί του πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ως ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί η λειτουργία της εγκατάστασης σε μία περιοχή η οποία σύμφωνα με το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνα - Αττική 2021 έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου γεωμορφολογικού και τοπιακού χαρακτήρα.