O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Απολογισμός 2011 Εξωραϊστ. συλλόγου Αγ. Κων/νου & Ελένης Ήρεμου Κύματος Μεγάρων

Ήρεμο Κύμα-Ιουλ.2011 (φωτογραφικό αρχείο vourkari.blogspot)


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝ – ΚΑΤΟΙΚΟΙ,

Τον Αύγουστο θα κάνουμε εκλογές. Στην τριετία που πέρασε όλες οι δραστηριότητες του συλλόγου σκοπό είχαν να καλυτερεύσουν την ποιότητα ζωής μας που συνεχώς χειροτερεύει και λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης αλλά και λόγω της ανικανότητας και αδιαφορίας των υπηρεσιών. Τα αποτελέσματα είναι οπωσδήποτε πενιχρά εξαιτίας της μικρής συμμετοχής στα δρώμενα και των λίγων μόνιμων κατοίκων στην περιοχή. Αναλυτικά οι ενέργειες που έγιναν είναι:

Δήμος Μεγαρέων –
Έχουμε επισκεφτεί τον κ. Δήμαρχο τέσσερις φορές και έχουμε παραστεί σε αρκετές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της επιτροπής διαβούλευσης (έχει δημιουργηθεί η επιτροπή αυτή από τον νόμο για να προτείνουν οι φορείς της περιοχής λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν). Και στις κατ’ιδίαν συζητήσεις αλλά και στις επιτροπές η μόνιμη απάντηση του κ. Δήμαρχου ήταν <έχετε δίκαιο... είναι πρώτη μου προτεραιότητα... δεν υπάρχουν χρήματα...> κλπ.
Έτσι βλέπετε μόνοι σας ότι τα σκουπίδια δεν μαζεύονται κανονικά ιδίως τώρα που είναι καλοκαίρι και είμαστε πολύ περισσότεροι, στην παραλία κόβουμε τα χόρτα και καθαρίζουμε με δικά μας έξοδα (παρά τις υποσχέσεις) και για να έρθει η αρπάγη του Δήμου να μαζέψει τα κλαδέματα πρέπει να πάρουμε εκατό τηλέφωνα. Την τελευταία φορά μάλιστα φέραμε άλλον γιατί μας είπαν ότι δεν θα την ξαναστείλουν. Για να μην αναφερθούμε στο εξαιρετικά δύσκολο (!) έργο που είναι η αλλαγή στις καμένες λάμπες που και αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Μπήκαν Φώτα στον πάνω δρόμο μέχρι ενός σημείου (ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ολοκληρώθηκε με αυτήν) και το θέμα της τσιμεντόστρωσης των μονοπατιών πάει στο εγγύς μέλλον(!).
Για το πρόβλημα του σχιστού ο κ. δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός από την αρχή ότι δεν μπορεί να επισκευάσει τον δρόμο.

ΔΕΣΦΑ -
Έγιναν και με τους υπεύθυνους της επιχείρησης συναντήσεις με δική μας προτροπή, στις οποίες το βασικό θέμα ήταν το σχιστό (αλλά και οι δενδροφυτεύσεις και τα μονοπάτια και η παροχή νερού το καλοκαίρι). Εκδηλώθηκε σαφής καλή πρόθεση για να βοηθήσουν αλλά δυστυχώς είμαστε στη μέση της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας. Στην τελευταία ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Δήμαρχο ειπώθηκε ότι θα φτιάξει η εταιρεία τον δρόμο (έχει ήδη κάνει την μελέτη).

Κυνήγι -
Επισκεφτήκαμε το Δασαρχείο, τον στρατιωτικό διοικητή, αλλά και τον υπεύθυνο στον αερολιμένα με σκοπό να απαγορευτεί το κυνήγι από το τείχος της Αγίας Τριάδας. Παρά το γεγονός ότι όλοι συμφώνησαν μέχρι στιγμής το θέμα δεν έχει προχωρήσει. Έτσι βάλαμε κάποιες πινακίδες μόνοι μας σε θέσεις που υποδείχτηκαν από το Δασαρχείο.

Βουρκάρι - ΕΛΠΕ
Συμμετέχουμε ενεργά και οικονομικά στο αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι φορείς της περιοχής και έχουμε καταφέρει την αναστολή της έκδοσης αδειών αλλά και εργασιών στον όρμο του Βουρκαρίου. Επίσης εκκρεμεί η προσφυγή που έχει γίνει κατά των Ελπε για την δημιουργία μονάδας παραγωγής ρεύματος στο Πέραμα Μεγάρων.

Υπόλοιπες δραστηριότητες
Καθαρίζουμε όπως αναφέρθηκε στην αρχή την παραλία και τον κεντρικό δρόμο (όσο καλύτερα γίνεται). Κάνουμε κάθε χρόνο μετρήσεις της ποιότητας του νερού της θάλασσας (μία φορά έγινε και του πόσιμου νερού). Διαμορφώθηκε με πολύ κόπο ο χώρος για παιδική χαρά – γηπεδάκι στην αρχή του οικισμού. Τέλος φτιάχτηκε κολώνα και έγιναν οι διαδικαστικές ενέργειες για να έρθει το ρεύμα στην εκκλησία.

Ενοποίηση συλλόγων
Έχει γίνει πολλή κουβέντα για να ενοποιηθούν οι σύλλογοι και μάλιστα έγινε και μία κοινή συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων αλλά μείναμε στις επισημάνσεις. Αποφασίσαμε λοιπόν να υπάρχει επιλογή ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις εκλογές έτσι ώστε να αποφασίσετε εσείς τι θέλετε να γίνει. Ο μοναδικός όρος είναι να ενοποιηθούν ίδια πράγματα (πχ. ταμείο, εργαλεία κλπ).
Από το Δ.Σ. που εκλέκτηκε, ένας δεν ήρθε καμία φορά στις συνεδριάσεις και διαγράφτηκε και ο επόμενος στη σειρά δεν ήθελε να πληρώσει συνδρομή (δεν είχε πληρώσει ποτέ) και αποχώρησε.
Είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα και θεωρούμε την συμμετοχή σας απαραίτητη για να μην υπάρχουν αστοχίες και παραλλείψεις.

** ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 28/07/2012 ΣΤΙΣ 7:30μμ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ

** ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

** ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/07/2012 ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 12:00


Υποψηφιότητες έως την συνέλευση στις 28/07/2012.


Το Δ.Σ.