O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΚΟΥΡΟΣ"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ά φάση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων κυκλοφοριακής αγωγής, με θέμα «ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ» που διοργάνωσε το τμήμα Οδικής Ασφάλειας της Εθελοντικής μας Ομάδας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων.
Τα σεμινάρια παρακολούθησαν μαθητές της Ά τάξης δημοτικών σχολείων της πόλης μας και αποτελούν συνέχεια της περσινής προσπάθειας μας με μαθητές των μεγάλων τάξεων των Δημοτικών Σχολείων, ενώ τελούν υπό την αιγίδα και έγκριση της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.
Κύριος εκπαιδευτής στα σεμινάρια, σε εθελοντική βάση, ήταν ο υπαρχιφύλακας Κος Γιαννόπουλος Σωτήριος, ο οποίος μαζί με τους εκπαιδευτικούς του κάθε σχολείου αλλά και μέλη της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων, δίδαξαν στους νεαρούς μαθητές βασικούς κανόνες και σήματα του Κ.Ο.Κ., σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο.
Οι μαθητές του κάθε σχολείου παρακολούθησαν δίωρο μάθημα, που περιλάμβανε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πρακτική άσκηση με ποδήλατα, σε μίνι αυτοσχέδιο Πάρκο Κυκλοφοριακής Εκπαίδευσης στο χώρο του Γυμνασίου.
Όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν αναμνηστικό πτυχίο ΄΄Σεμιναρίου Οδικής Ασφάλειας΄΄ από την Εθελοντική Ομάδα ΄΄ΚΟΥΡΟΣ΄΄.
Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν το νέο έτος με τα υπόλοιπα σχολεία των Μεγάρων και της Νέας Περάμου (Ά τάξη και νηπιαγωγεία).
Για την διοργάνωση των σεμιναρίων αυτών, βοήθησαν: με την ευγενική χορηγία τους επιχειρήσεις των Μεγάρων, ο δήμος Μεγάρων και ιδιαίτερα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, παιδείας, υγείας και κοινωνικής μέριμνας Κος Αντώνιος Ρήγας, αλλά και οι εθελοντές του "ΚΟΥΡΟΥ" και της ΛΕ.Μ.Μ. τους οποίους και ευχαριστούμε.

για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Δημήτριος Κατερινίτσας

Αυτό το άρθρο προέρχεται από το megara press Megara Press: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΚΟΥΡΟΣ" http://megara-press.blogspot.com/2012/12/blog-post_3729.html#ixzz2GzP3BPTd