O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

δήμος Μεγαρέων - Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Μεγαρέων

Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης
στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Μεγαρέων



Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Μεγαρέων λειτούργησε  την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης. Σκοπός της δράσης ήταν να εξοικειωθούν οι μικροί μας μαθητές με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.
Η ενέργεια είχε 4ώρη διάρκεια και εξυπηρέτησε κυκλικά 500 μαθητές από τα παρακάτω Σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο, 9ο Δ.Σ. Μεγάρων, 3ο Δ.Σ. Ν. Περάμου καθώς και το 1ο Νηπιαγωγείο Μεγάρων. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα έπαιξε από ένα γνώριμο παιχνίδι ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης, όπως φιδάκι, ψάρεμα, τροχός, τσουβαλοδρομίες, μνήμη, παζλ . Ωστόσο, δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι καθώς όλα τα παιδιά  έλαβαν στο τέλος αναμνηστικά δωράκια σχετικά με το θέμα της Ανακύκλωσης.
Επίσης οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν μέσω φωτογραφιών πώς μολύνουν τα απορρίμματα το φυσικό χώρο των ζώων και των ψαριών και πώς η υπεύθυνη συμπεριφορά του ανθρώπου μπορεί να συμβάλλει στην προστασία τους.
Ο Δήμαρχος συγχαίρει και επαινεί την κα Ρήγα Ελένη και την Επιτροπή Παιδείας για την πολύ σπουδαία και σημαντική αυτή πρωτοβουλία, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τους Διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό των Δημοτικών Σχολείων και του Νηπιαγωγείου, που είχαν την περιβαλλοντική ευαισθησία και οδήγησαν τα μικρά παιδιά, προκειμένου να ενημερωθούν στα θέματα προστασία του περιβάλλοντος.
Επίσης συγχαίρει και τα μέλη του ΣΕΔ, για την συμμετοχή τους σ’ αυτήν την προσπάθεια.
Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Μεγαρέων Κα Ελένη Ρήγα, Δημοτική Σύμβουλος, για το θέμα αυτό δήλωσε: «Ο Δήμος Μεγαρέων έχει αναλάβει πρωτοβουλία για δράσεις εντός των δημοτικών σχολείων με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την εκπαίδευση των μικρών μαθητών του Δήμου μας στη σωστή και αποτελεσματική ανακύκλωση και με απώτερο στόχο την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των παιδιών και αυριανών πολιτών στη σωστή διαχείριση των αστικών αποβλήτων, δηλαδή στη μείωσή τους στην πηγή μέσω της ανακύκλωσης. Για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης για την παραχώρηση του Λούνα Παρκ καθώς και το Σώμα Έρευνας & Διάσωσης, εθελοντική ομάδα της πόλης μας, και κυρίως τους μικρούς μαθητές μας, οι οποίοι έδειξαν αξιοθαύμαστη πειθαρχία και ωριμότητα», καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν.


Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων