O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

τεταμένη η κατάσταση με το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Αττική...

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ: ΜΟΛΟΤΟΦ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ…

Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα φτάσουν μέχρι το επ' αόριστον κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, του μοναδικού χώρου που εδώ και σχεδόν μισό αιώνα (λειτουργεί από το 1963) δέχεται τα απορρίμματα του λεκανοπεδίου, δηλώνουν οι κάτοικοι του ομώνυμου δήμου σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνίαστη σημερινή συνάντηση* της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη με το δήμαρχο Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή και με φορείς της περιοχής.

διαβάστε όλο το κείμενο στο:


επίσης στο ίδιο ιστολόγιο διαβάστε:

ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: ΠΡΟΣ ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ, ΟΧΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ


Ραντεβού για την άλλη Τετάρτη 4 Μαίου το απόγευμα έδωσαν και πάλι η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και οι γενικοί γραμματείς Περιβάλλοντος και Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Άρης Αλεξόπουλος και Ηλίας Λιακόπουλος με τους φορείς της Λαυρεωτικής αναφορικά με το ΧΥΤΑ Κερατέας. Πάντως μετά τη σημερινή 2,5 ωρών συνάντηση για την οποία η κ. Μπιρμπίλη ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, η εκτίμηση όλων των πλευρών μετά τη συνάντηση είναι ότι «όλοι έχουν κουραστεί» από την πολύμηνη αντιπαράθεση και επιχειρούν με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί λύση.

συνέχεια στο :